Obavijesti

News

Komentari 115

Ruski ministar obrane: Zauzimanje Bahmuta omogućit će daljnje ofenzivne operacije

Ruski ministar obrane: Zauzimanje Bahmuta omogućit će daljnje ofenzivne operacije

Zelenski je održao sastanak s vojnim zapovjedništvom i rekao da su oni 'izrazili potporu nastavku obrambene operacije i daljnjem jačanju naših položaja u Bahmutu'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
0.33

Kanada će produljiti svoje misije u Ukrajini

 

23.20

Zelenski: Ako Rusi osvoje Bahmut, to bi im dalo otvoren put prema ostatku Donjecka

22.20

Zelenskov pomoćnik: Kijev "apsolutno nije uključen" u sabotažu Sjevernog toka

Pomoćnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je u utorak da je Kijev "apsolutno nije uključen" u napade na plinovod Sjeverni tok i da nemaju podataka o tome što se dogodilo nakon što je The New York Times objavio da američki obavještajni podaci sugeriraju da je napad izvela proukrajinska skupina. 

"Bez sumnje, Ukrajina apsolutno nije uključena u ekscese na plinovodima", rekao je Reutersu Mihajlo Podoljak. "To nema ni najmanjeg smisla", naglasio je. 

Dodao je da Ukrajina nema podataka o tome tko je u to bio uključen, ali je poručio da bi možda trebalo kriviti ruske napore za destabilizaciju regije. 

"Od prvog dana izgradnje plinovoda na dnu Baltičkog mora, Ukrajina je opetovano privlačila pažnju svojih zapadnih partnera na rastuće strateške rizike za sigurnost Europe provedene realizacijom ovog projekta", rekao je Podoljak. 

SAD i NATO napade na plinovod u rujnu prošle godine nazvali su "činom sabotaže", a Moskva je optužila zapad i pozvala Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da provede neovisnu istragu.

 

21.32

Ukrajina: Rusija je ostala bez 30.000 ljudi tijekom opsade Bahmuta

20.05

Lukašenko: Priveden "terorist" koji stoji iza pokušaja sabotaže zračne baze

Bjelorusija je u utorak privela "terorista" i više od 20 suučesnika koji su radili s ukrajinskim i američkim obavještajnim službama na pokušaju sabotaže bjeloruske zračne baze, prenijela je novinska agencija Belta izjavu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Bjeloruski antivladini aktivisti priopćili su prošlog mjeseca da su raznijeli sofisticirane ruske vojne nadzorne zrakoplove u napadu dronova na aerodrom blizu bjeloruskog glavnog grada, a tu tvrdnju osporavaju Moskva i Minsk.

"Sigurnosna služba Ukrajine, vodstvo CIA -e, iza zatvorenih vrata, provode operaciju protiv Republike Bjelorusije. Terorist je bio obučen", rekao je Lukašenko, prenijela je novinska agencija Belta. 

Komentari 115