Obavijesti

News

Komentari 28

Američki general: Ukrajinska protuofenziva daleko od neuspjeha, no bit će teško...

Američki general: Ukrajinska protuofenziva daleko od neuspjeha, no bit će teško...

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u ponedjeljak da je Kijev spreman nastaviti izvoz žitarica preko Crnog mora, unatoč najavi Moskve da se povlači iz sporazuma o izvozu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.11

Financijski šefovi G20 završili su sastanak u Indiji bez konsenzusa o Ukrajini

Sastanak čelnika financija i guvernera središnjih banaka G20 završio je u zapadnoj indijskoj državi Gujarat bez konsenzusa zbog razlika između zemalja oko rata u Ukrajini.

Nakon dva dana razgovora u Gandhinagaru, nije bilo konačnog priopćenja. Umjesto toga, Indija je, kao zemlja domaćin, bila prisiljena izdati sažetak i ishodni dokument predsjedavajućeg G20.

Indijski ministar financija rekao je da je razlog za to 'nedostatak zajedničkog jezika o rusko-ukrajinskom ratu'.

 

21.20

Ministar obrane: Sastanak sa saveznicima pokazao je njihovu nepokolebljivu podršku Ukrajini

Posljednji sastanak Ukrajinske kontaktne skupine, neformalno poznat kao sastanak u Ramsteinu, pokazao je 'nepokolebljivu potporu saveznika Ukrajini', tvitao je u utorak ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

Prioritet je stavljen na opskrbu oružjem i opremom, Ukrajina 'hitno' treba nastaviti s oslobađanjem okupiranog teritorija, rekao je.

Reznikov je zahvalio Luksemburgu i Estoniji na njihovim prijedlozima o IT-u i Litvi na njihovoj koalicijskoj inicijativi za razminiranje. Također je zahvalio američkom ministru obrane Lloydu Austinu na vođenju 'neviđene koalicije protiv zla'.

- Zajedno naporno radimo na postizanju pobjede, pravednog mira i bolje budućnosti- zaključio je.

21.08

SAD: Ukrajinska protuofenziva daleko je od neuspjeha

Ukrajinska protuofenziva daleko je od neuspjeha, ali borba koja je pred nama bit će duga i krvava, rekao je vrhovni general Sjedinjenih Država.

- Daleko je od neuspjeha... Mislim da je prerano za takvu izjavu- rekao je novinarima general Mark Milley, načelnik Združenog stožera američkih snaga.

- Mislim da je ostalo još mnogo borbe i ostat ću pri onome što smo rekli prije: Ovo će trajati dugo. Bit će teško. Bit će krvavo.

Ukrajina kaže da su njene snage ponovno zauzele 100 kvadratnih kilometara teritorija, ali ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi da je protuofenziva Kijeva uglavnom propala.

19.41

Američki ministar obrane i general pohvalili ukrajinski narod za njihovu hrabrost i ponovno izrazili potporu

Američki ministar obrane Austin i general Mark Milley pohvalili su ukrajinski narod za njihovu hrabrost i ponovno potvrdili svoju potporu na brifingu Pentagona u Washingtonu.

- Pratimo vrlo uspješan summit NATO-a u Vilniusu prošlog tjedna, gdje su mnogi od naših najbližih saveznika najavili značajne sigurnosne pakete za obranu Ukrajine. A Ukrajina nastavlja svoju kritičnu protuofenzivu kako bi povratila svoj suvereni teritorij- rekao je ministar obrane Austin.

- Vidimo da Ukrajina napreduje, a gubici Rusije nastavljaju rasti. Ukrajinski narod pokazao je izuzetnu hrabrost dok se bori za svoju zemlju. Kao što smo danas ponovno vidjeli, ova grupa ujedinjeno stoji iza njih.

General Milly rekao je da su SAD 'odlučne poduprijeti borbu Ukrajine za slobodu koliko god je potrebno' u, kako je rekao, ruskom 'nepotrebnom, nepravednom, nezakonitom agresorskom ratu koji traje više od 500 dana'.

Razgovarali su o koaliciji za obuku F16, gdje ukrajinski piloti uče upravljati zrakoplovima četvrte generacije.

19.18

Postoji 'niz ideja koje se iznose' kako bi se ukrajinsko i rusko žito i gnojivo plasiralo na svjetska tržišta nakon što je Moskva odustala od sporazuma koji je omogućio siguran izvoz ukrajinskog žita iz Crnog mora, rekao je u utorak glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric, prenosi Reuters.

Više informacija uskoro...

 

Komentari 28