Obavijesti

News

Komentari 120

Putin otkrio da želi pregovarati, Rusi se hvale uspjesima, Europa strahuje zbog opskrbe struje...

Putin otkrio da želi pregovarati, Rusi se hvale uspjesima, Europa strahuje zbog opskrbe struje...

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u ponedjeljak rekao da je situacija na bojišnici u području Donbasa "teška i bolna" i da iziskuje "snagu i koncentraciju" cijele zemlje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.08

Ukrajina optužila Orbana za nepoštivanje i kratkovidnost

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je oštro kritiziralo mađarskog premijera Viktora Orbana zbog izjave da bi rat u Ukrajini završio ako se toj zemlji prestane slati oružje.

Orbanove izjave "pokazuju patološko nepoštivanje Ukrajine i ukrajinskog naroda koji se bori protiv ruske agresije", reklo je ministarstvo u objavi na svojim internetskim stranicama, optuživši mađarskog čelnika za "političku kratkovidnost".

Ministarstvo je odgovorilo na Orbanovu izjavu da bi se rat mogao završiti da SAD prestane snabdijevati Ukrajinu oružjem.

19.35

Giorgia Meloni ponovila svoju potporu Ukrajini u razgovoru sa Zelenskim

Talijanska premijerka Giorgia Meloni u četvrtak je još jednom potvrdila "punu podršku" svoje vlade Ukrajini u pozivu s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, priopćio je njezin ured.

Meloni, koja je preuzela mandat u listopadu, čvrsta je pobornica Kijeva, unatoč nesuglasicama po tome pitanju unutar vlastite desničarske vladajuće koalicije i podijeljenog javnog mišljenja.

"Meloni je ponovila punu podršku talijanske vlade Kijevu u političkim, vojnim, gospodarskim i humanitarnim područjima, u popravku energetske infrastrukture i radu na budućoj izgradnji Ukrajine", rekao je njezin ured.

17.15

Bivši ruski predsjednik Medvedev predviđa rat na Zapadu dogodine

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, glavni pristalica aktualnog predsjednika Vladimira Putina, predvidio je rat između Francuske i Njemačke iduće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama, nakon kojeg će Elon Musk postati predsjednik.

Medvedev, zamjenik čelnika Putinovog savjetodavnog Vijeća sigurnosti, bio je četiri godine predsjednik Rusije u vrijeme kada je Putin bio premijer. Čini se da napreduje u Kremlju, koji je u ponedjeljak rekao da će Medvedev sada biti Putinov zamjenik u tijelu za nadgledanje vojne industrije.

16.33

Vladimir Putin zabranjuje izvoz ruske nafte zemljama koje su uvele ograničenje cijena nafte

24sata

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je u utorak na zapadno ograničenje cijena nafte i potpisao dekret kojim se od 1. veljače na pet mjeseci zabranjuje opskrba naftom i naftnim derivatima zemalja koje sudjeluju u tom ograničenju.

Skupina G7, Europska unija i Australija dogovorile su ovaj mjesec ograničenje cijene ruske sirove nafte iz mora na 60 dolara po barelu. Ograničenje je na snazi od 5. prosinca zbog "specijalne vojne operacije" Moskve u Ukrajini.

Više pročitajte OVDJE.

15:08

Ruske snage tvrde da uspješno napadaju diljem fronta: Kod Donjecka smo ih 'uništili'...

Ruska vojska u utorak tvrdi da je ukrajinskim snagama nanijela značajne gubitke tijekom artiljerijskih borbi na prvoj liniji od Hersona na jugu do Harkiva na sjeveru.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 120