Obavijesti

News

Komentari 26

'Želimo da se istraži Agrokor i da se vidi tko su odgovorni...'

'Želimo da se istraži Agrokor i da se vidi tko su odgovorni...'
1

Na opasku znači li to da zna kako će DORH do polovice studenog završiti svoj posao, Jandroković napominje kako "naravno da ne zna". Napomenuo je da iščekuju konačni ishod...

VIDEO

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je informacije oko istražnog povjerenstva za Agrokor. Na pitanje je li točno da se inzistira na tome da povjerenstvo do sredine studenog ne počne s radom, odgovorio je:

- O tome se razgovara još uvijek s kolegama iz oporbe. Naš  cilj je jasan. Želimo izabrati suce Ustavnog suda i ne želimo to povezivati s osnivanjem povjerenstva za Agrokor i vodimo računa da kada to povjerenstvo bude osnovano ni na koji način ne utječe na istragu koju provodi DORH - rekao je.  

Na pitanje zašto ne žele da već idući tjedan povjerenstvo započne sa svojim radom uzvratio je: 

- Ne želimo da povjerenstvo utječe na bio koji način na rad DORH-a, ne želimo da se ova stvar koristi za političke obračune, želimo da se sve ispita. Podsjećam da je Vlada osigurala dodatnih pet milijuna kuna za rad DORH-a. Da ima bilo kakvih razloga da se to zataškava onda se to sasvim sigurno ne bi učinilo. Naš je interes da se sve oko Agrokora raščisti i da se vidi tko su odgovorne osobe, a da se pritom ne ide u jeftinu politizaciju cijelog slučaja - poručio je. 

Na opasku znači li to da zna kako će DORH do polovice studenog završiti svoj posao, Jandroković napominje kako "naravno da ne zna". Napomenuo je da iščekuju konačni ishod, izvješće revizije.

- Znamo da se provode istraže radnje, a kakav će biti ishod naravno da ne znamo - zaključio je. 

Postavilo se i pitanje kada će Sabor izabrati Ustavne suce. Jandroković je napomenuo je kako se on nadao da će saborski zastupnici glasovanje o tome odraditi danas. Ponovio je stav kako nema nikakvog razloga da se izbor ustavnih sudaca povezuje s istražnim povjerenstvom za Agrokor. 

- Mislim da se tu čini jedna pogreška s one strane koja to pokušava povezati. Volio bih da se to dogodi što prije - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Sin Tome Buzova, Čovjeka koji nije mogao šutjeti: 'Rekao je tom djetetu da sjedne i ustao...'
PRESTIŽNO PRIZNANJE

Sin Tome Buzova, Čovjeka koji nije mogao šutjeti: 'Rekao je tom djetetu da sjedne i ustao...'

Razgovarali smo s Darkom Buzovom, sinom časnika koji je ubijen jer nije htio prešutjeti nepravdu. Priča o njemu osvojila je Zlatnu palmu u Cannesu