Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Željko Sabo: Ako preživim zatvor, vratit ću se u politiku

Treba izdržati osam mjeseci, nije to malo. Treba to i preživjeti, rekao je Željko Sabo, uoči odlaska u Zagreb na osmomjesečno izdržavanje zatvorske kazne

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
128 komentara

Treba izdržati osam mjeseci, nije to malo. Treba to i preživjeti, rekao je Željko Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik, u srijedu popodne uoči odlaska u Zagreb na osmomjesečno izdržavanje zatvorske kazne.

- U odnosu na ožujak, kad sam se šokirao čuvši za odluku Vrhovnog suda, sad se osjećam puno bolje. Naime, ohrabren sam brojnim porukama Vukovaraca i snagom obitelji koja mi je u ovom teškom razdoblju dala snagu da sve ovo izdržim - kaže Sabo.

Za ovog bivšeg zatočenika srpskih koncentracijskih logora jedini problem u zatvoru može biti zdravlje koje je posljednjih godina narušeno i zbog kojeg je prije točno godinu dana, nakon što mu se ukliještio živac, morao operirati kralježnicu te potom dva puta tjedno odlaziti u bolnicu na infuziju. Pred odlazak u zatvor Sabo je uvjeren da će se vratiti u politiku.

- Nezadovoljan sam stanjem u Vukovaru. To mi može dati samo još više snage da izdržim i ponovno se vratim tamo gdje trebam završiti započete projekte - smatra. Prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku, Sabo je trebao odležati godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je kaznu preinačio tako što je odredio da Sabo polovicu te kazne provede na slobodi pod prismotrom, i to zbog svoje dobi. 

Sabu se teretilo da je Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu naknadu od 2000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske komisije za europske integracije, dok je Radivoju Đuriću nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP. Na taj bi način osigurao 13 glasova potrebnih za konstituiranje Gradskoga vijeća Vukovara. Slučaj je procurio u javnost krajem prošle godine nakon što je Budimir prezentirala tajnu audiosnimku u kojoj joj Sabo spominje iznose od 10, 20 i 50 tisuća kuna.

- Iz zatvora ću se vratiti još jači - zaključio je.

Možda vas zanima i ovo:
Message