Obavijesti

News

Komentari 25

Žena na čelu Splita? Branka Ramljak videom je objavila kandidaturu za gradonačelnicu

Žena na čelu Splita? Branka Ramljak videom je objavila kandidaturu za gradonačelnicu

Pozvala je na suradnju sve građane i pojedince koji dijele frustraciju dosadašnjim načinima upravljanja gradom, a koji imaju hrabrosti izložiti se i vjeruju da svojim doprinosom Split mogu učiniti boljim

Branka Ramljak, sveučilišna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu, videom je objavila kandidaturu za gradonačelnicu Splita na lokalnim izborima 2021. godine. Na izbore će izaći kao nezavisna kandidatkinja, a videom predstavlja sebe i motivaciju zbog koje ulazi u politički ring.

- Priznajte da osjećate unutar sebe da ovom gradu tako malo treba da bi zasjao, ali umjesto ponosa, političari koji vode ovaj grad ujedinili su nas u susramlju - rekla je na početku.

Osvrćući se na megalomanska obećanja aktualne politike i nabrajajući po njoj najveće komunalne probleme grada nastavlja.

- Ljudi, grad nam je 2020. godine šporak, a djeca nemaju slobodan pločnik po kojem mogu do škole. Male stvari čine grad velikim, a Split koji se ponosi prvacima svita, ima politike daleko nazadnije od mnogih hrvatskih općina – zaključuje Ramljak.

'Želimo otvoreno obrazovanje i kompetentnost mladih ljudi'
'Želimo otvoreno obrazovanje i kompetentnost mladih ljudi'

Video je iskoristila i kao poziv na suradnju svim građanima i pojedincima koji dijele frustraciju dosadašnjim načinima upravljanja gradom, a koji imaju hrabrosti izložiti se i vjeruju da svojim doprinosom Split mogu učiniti boljim. Poziva ih ne da jednog političara zamijene drugim, nego da  preokrenu način na koji su do sad birali.

Branka Ramljak, bivša čelnica Hajduka, je povjerenica za Split
Branka Ramljak, bivša čelnica Hajduka, je povjerenica za Split

Branka Ramljak bila je predsjednica Udruge Računovođa i financijskih djelatnika, prorektorica Sveučilišta u Splitu, predsjednica Nadzornog odbora Hajduka, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ali i povjerenica Grada Splita u proljeće 2017. preuzevši vlast od Ive Baldasara nakon što je grad ostao bez proračuna. U slučaju pobjede bila bi to prva žena na čelu Splita od neovisnosti Hrvatske i druga u povijesti grada nakon Gordane Kosanović krajem 80-tih godina prošlog stoljeća