Obavijesti

News

Komentari 20

Ženi skoro odrubio glavu: Sud je ubojici Kojiću povisio kaznu

Ženi skoro odrubio glavu: Sud je ubojici Kojiću povisio  kaznu
2

Vrhovni sud je bivšem pravosudnom policajcu Josipu Kojiću (37) kaznu zatvora povisio s 15 na 20 godina zatvora. On je u travnju 2015. ubio 49-godišnju Snježanu Ernjak

VIDEO

Vrhovni sud RH je Josipu Kojiću (37), bivšem pravosudnom policajcu, povisio kaznu zatvora sa 15 na 20 godina za ubojstvo Snježane Ernjak (49) iz koristoljublja. 

Vrhovni je sud usvojio žalbu državnog odvjetnika koji je presudu Županijskog suda u Bjelovaru kao prvostupanjskog smatrao blagom obzirom na brutalnost koju je ubojica pokazao. Odvjetništvo je u žalbi isticalo da je Kojić ubio iz koristoljublja svjestan što radi. Istovremeno je odbijena žalba Kojićevog branitelja kao neosnovana, čime je presuda pravomoćna.

Kojiću, koji se nalazi u istražnom zatvoru od 27. travnja prošle godine, pritvor je uračunat u kaznu. Ujedno mu je izrečena i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu, koja će se provoditi u zatvorskom sustavu i može trajati do završetka izdržavanja kazne, ali ne dulje od tri godine. 

Podsjećamo, radi se o monstruoznom ubojstvu koje je počinio Kojić 26. travnja 2015. godine, kada je ubio Snježanu Ernjak (49) iz Bjelovara gotovo joj odrubivši glavu. 

On je po optužnici te nedjelje došao u stan Snježane Ernjak, u Ulici Nikole Šopa u Bjelovaru, te joj nanio smrtonosne ozljede nepoznatim predmetom. Iz stana je otišao ponijevši od nesretne žene, novčanik, više bankovnih kartica. Sjeo u njezin automobil i odvezao se s mjesta ubojstva. Sutradan, dok je Snježana beživotno ležala, on je  'peglao' njezinu karticu. 

Kako se nesretna žena idućeg dana nije javila na posao u dječji vrtić, gdje je radila kao odgajateljica, njezinu majku, koja živi u susjednoj ulici su nazvali i ona je otišla do njezinog stana i kroz balkonsko staklo ugledala tijelo kćeri. Policija je isti dan uhitila brutalnog ubojicu, koji je svoju žrtvu pronašao na liječenju od ovisnosti o alkoholu. Po izlasku s liječenja, s Psihijatrijske klinike u Popovači, nastavili su održavati odnose. Tako je i te kobne nedjelje došao kod nje u Bjelovar, i kako je na sudu izjavio u svojoj obrani pute pio alkohol. Nakon što su neko vrijeme u večernjim satima proveli zajedno konzumirajući alkohol, došlo je po njegovom iskazu danom na sudu do međusobnog prijepora u kojemu mu je „pao mrak na oči, te se nije sjećao što je učinio“. 

Kazao je da je lutao gradom, spavao u automobilu, te nastavio besciljno lutati gradom i piti sve dok ga policija nije uhitila. Medicinski je vještak utvrdio da je nesretnoj Snježani ubojica gotovo odrubio glavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'
POZAMAŠNA SVOTA

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'

Kada je novi slovenski milijunaš u srijedu kući odnio dobitak, Mengešu je kao općini stalnog prebivališta pripao dio dobitka i to čak devet milijuna eura. Pobjedniku je ostalo 51 milijun eura
Zmija ima nikad više, uvlače se u stanove i poslovne prostore!
OPAKA SEZONA

Zmija ima nikad više, uvlače se u stanove i poslovne prostore!

Stručnjaci tvrde da je zbog prevrtljive klime došlo do pomutnje među gmazovima. Sunce ih izmami iz njihovih staništa, a onda ih nagli pad temperature natjera da zaklon pronađu u toplim domovima ljudi