Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
59 komentara

Ženska mreža uputila kritiku voditelju zbog poruka Kolindi

Ženska mreža BiH koja okuplja više nevladinih organizacija osudila je seksističke izjave novinara Senada Hadžifejzovića koje je uputio hrvatskoj predsjednici Grabar-Kitarović

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
59 komentara

"Ne ulazeći u sadržaj, niti tačnost javno iznesenih navoda spomenute političarke, moramo se osvrnuti na nadasve neprimjerene, omalovažavajuće i seksističke komentare od strane onih samoprozvanih branitelja naše ali i Vaše ženske časti. Dužina ženska suknje i dubina dekoltea nije važnija od svakodnevnih životnih problema građanki i građana u Bosni i Hercegovini", priopćili su iz Ženske mreže.

Pojašnjava se da su seksistički komentari posebno neprimjereni u vremenu i prostoru gdje je većina građanki i građana gladna, uplašena i beznadežna. Pri tome su iz Ženske mreže, skupine organizacija civilnog društva i pojedinaca koji štite prava žena i potiču rodnu ravnopravnost, pozvali medije da u prvi plan stave ključne probleme.

"Ženska mreža BiH osuđuje seksističke komentare iznesene na račun visoko pozicioniranih žena aktivnih u politici i poziva medijske i javne ličnosti da se istim žarom posvete pitanjima diskriminacije i nasilja koju žene i djevojčice u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i na Balkanu svakodnevno trpe. Pozivamo Vas da analizirate i učinite sve što je u Vašoj moći kako bismo zajedno unaprijedili položaj žena u društvu, uključujući i političku participaciju žena", navodi se u priopćenju.

TV voditelj i vlasnik TV kuće Face TV Senad Hadžifejzović je u prostački intoniranom javnom odgovoru predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović ustvrdio kako je iznijela kardinalne pogreške oko Islama, ekstremizma i radikalizma te dodao kako je 'tek poneka plavuša banalna'.

"Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca vi ste gospođa fatalna, dapače štaviše žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše muški orijentalna prema vama. Drugarice predsjednice za mene bi jedan intervju s vama bila zadovoljština nenormalna," rekao je Hadžifejzović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message