Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Ženu upucali u trbuh, pobacila je. Optužili ju za ubojstvo bebe

Alabama je nedavno donijela jedan od najstrožih zakona o pobačaju u cijelom SAD-u. Pobačaj je zabranjen i u slučajevima silovanja i incesta. Dozvoljen je samo ako je ugrožen život majke

16 komentara

Marshae Jones (28) je bila pet mjeseci trudna kada su ju upucali u trbuh. Beba nije preživjela pucnjavu. U srijedu su Jones optužili za smrt djeteta, piše The New York Times.

Djevojku su pustili iz zatvora nakon što je platila 50.000 dolara jamčevine. Terete da je izazvala svađu s drugom ženom koja je dovela do pucnjave te zato što se nije maknula s mjesta na kojem je ozlijeđena. Policija kaže da su se žene posvađale još u prosincu te da je jedina žrtva u svemu tome nerođeno dijete.

Foto: Jefferson County Jail

Kažu kako je majka poticala i nastavljala svađu koja je dovela do smrti nerođene bebe.

Ebony Jemison (23) koja je pucala u Jones je najprije dobila kaznenu prijavu zbog ubojstva fetusa, ali je oslobođena optužbi jer je 'djelovala u samoobrani kad je povukla okidač pištolja'. Vlasti smatraju da krivnja leži na Jones jer je trudna inicirala svađu i napad na drugu ženu. 

Aktivisti su osudili takve zaključke. Tvrde kako 'gubitak trudnoće nije zločin'. Inače, Alabama je nedavno donijela jedan od najstrožih zakona o pobačaju u cijelom SAD-u. 

Izglasali su zakon o potpunoj zabrani pobačaja. Pobačaj je zabranjen i u slučaju silovanja i incesta, a dozvoljen je samo u slučajevima u kojima je ugrožen život majke. Aktivisti kažu d aje ova odluka napad na žene općenito te se pitaju što je sljedeće - hoće li uskoro doći i do uhićenja trudnica koje se uoči da piju alkohol ili ne vode dovoljno računa o trudnoći.

Obitelj Marshae Jones tvrdi kako ona nije započela svađu te da joj je gubitak djeteta dovoljna kazna

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message