Obavijesti

News

Komentari 38

'Židovska općina nije najavila svoj nedolazak u Jasenovac'

'Židovska općina nije najavila svoj nedolazak u Jasenovac'
1

Izrazio je osobno žaljenje što je do toga došlo jer je logor Jasenovac mjesto posebnoga pijeteta, a posebno prema nevinim židovskim žrtvama koje su tamo stradale...

VIDEO

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u petak da njegovo ministarstvo nije dobilo službenu najavu o nedolasku predstavnika židovskih općina na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac izrazivši žaljenje što je do toga došlo.

"Ministarstvo kulture ne", odgovorio je Hasanbegović novinarima nakon obilježavanja Svjetskog dana Roma u Muzeju Mimari odgovarajući na pitanje je li dobio službenu najavu u nedolasku predstavnika židovskih općina na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac.

Izrazio je osobno žaljenje što je do toga došlo jer je logor Jasenovac mjesto posebnoga pijeteta, a posebno prema nevinim židovskim žrtvama koje su tamo stradale te potvrdio da će ići na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac.

Saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Veljko Kajtazi rekao je da danas s predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine u Hrvatskoj ima sastanak o odlasku na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac te da će poštovati njihovu odluku.     

Koordinacija židovskih općina odlučila je da ove godine neće sudjelovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac zbog "politike nečinjenja" u odnosu na izmjene postava muzeja u Jasenovcu, te "dnevnopolitičkih događanja vezanih uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca