Obavijesti

News

Komentari 6

Žinić: Kandidati HDZ-a jamac su još bržeg razvoja županije

Žinić: Kandidati HDZ-a jamac su  još bržeg razvoja županije
1

HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije Žinić je istaknuo kutinsku Petrokemiju, za koju je rekao da posluje sve bolje, te "nastavak naftne industrije, sada na jedan novi način"

VIDEO

 Vrijeme uoči parlamentarnih izbora predsjednik sisačko-moslavačkog HDZ-a i župan Ivo Žinić u petak je nazvao početkom velike bitke za Domovinu, a  govoreći o postignućima u županiji u protekle četiri godine, kao jedno od najvećih, istaknuo je spas kutinske Petrokemije.

Žinić je istaknuo kutinsku Petrokemiju, za koju je rekao da posluje sve bolje, te "nastavak naftne industrije, sada na jedan novi način". Od projekata koji su završeni ili su pred završetkom spomenuo je obnovu Željezničkog kolodvora u Sisku, obnovu pruge i mosta u Galdovu, gradnju središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, poduzetnički inkubator u Novskoj i još neke projekte, a najavio je završetak autoceste Zagreb - Sisak, te izgradnju mosta na Odri s pristupnom brzom cestom do autoceste. 

Žinić najavio 20% smanjenje plaća županijskih dužnosnika
Žinić najavio 20% smanjenje plaća županijskih dužnosnika

Predstavljajući kandidate na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, istaknuo je kako oni jamče još brži razvoj te kako vjeruje u pobjedu i da je HDZ jamac još bržeg razvoja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na današnji posjet predsjednika SDP-a Davora Bernardića osvrnuo se predsjednik sisačke Gradske organizacije HDZ-a i dožupan Ivan Celjak.

 - Danas smo dobrodošlicu poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenoga stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka, koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja - ustvrdio je Celjak.

SDP: Žinić provodi svoju volju, zato ne možemo raspravljati
SDP: Žinić provodi svoju volju, zato ne možemo raspravljati

Ocijenio je da je cijeli tim SDP-a ima kolektivnu amneziju pa su u sklopu službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u Sisku koji je završen isključivo zahvaljujući Vladi s Andrejom Plenkovićem na čelu.

- Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz Središnje agencije za financiranje i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kojem je na čelu HDZ - rekao je Celjak.

Ocijenio je da Bernardiću ne smetaju afere u gradskim trgovačkim društvima i ustanovama.

- Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati, ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon prodisati - rekao je Celjak, ističući da je država u Sisku ostvarila projekte u vrijednosti većoj od 700 milijuna kuna.

Sin župana Žinića je podnio ostavku nakon otkrića 24sata
Sin župana Žinića je podnio ostavku nakon otkrića 24sata

Kritiku gradske vlasti zaključio je ocjenom da je Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček.

- Ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštovanje pravomoćnih sudskih odluka - rekao je. 

O kutinskom projektu aglomeracije, vrijednom 500 milijuna kuna, spasu Petrokemije, razvoju poduzetničkih zona te dobrom poslovanju izvoznika govorio je predsjednik kutinskoga HDZ-a i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Zaključio je kako će izbori odlučiti o nastavku razvoja ili kretanju gospodarstva prema dnu.

Predsjednik novljanskoga HDZ-a i gradonačelnik Novske Marin Piletić rekao je kako su 5. srpnja pred građanima dvije opcije: ozbiljna s Plenkovićem ili neozbiljna s Bernardićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.