Obavijesti

News

Komentari 82

Život uz zračnu luku: 'Zbog aviona ostajemo bez krova...'

Život uz zračnu luku: 'Zbog aviona ostajemo bez krova...'
7

S krova im je palo dvadesetak crepova u dvorište. Sličan slučaj imali su u rujnu kad je avion Boeing 777 slijetao u Zračnu luku “Franjo Tuđman”...

VIDEO

- Bila sam u dvorištu kako bih zapalila cigaretu. Iznad kuće, u niskom letu, prošao je avion. Stvorila se pijavica, od koje sam pobjegla unutra i čula udarce. Ispričala je to jučer Mira Arbanas iz Donje Lomnice kod Velike Gorice, čiji je štagalj stradao u slijetanju zrakoplova tvrtke Emirates.

S krova im je palo dvadesetak crepova u dvorište. Koliko je vjetar bio jak govori i činjenica da je obješeni ručnik završio desetak metara dalje.
- Crijep je na krov postavljen prije pet godina. Renovirali smo ga i sve je napravljeno po pravilima struke. Ne može se još više učvrstiti - kažu Arbanasi.

Sličan slučaj imali su u rujnu kad je avion Boeing 777 iste tvrtke slijetao u Zračnu luku “Franjo Tuđman”.

- Tad smo pili kavu u dvorištu. Pijavica je zaljuljala sve brajde kod kuće i potom je počeo padati crijep - kaže obitelj. Boje se da će ovakvih slučajeva biti još jer isti avion svakodnevno prolazi iznad njihove kuće i glava. Njihovi susjedi misle da pilot prenisko spusti zrakoplov, a da bi ga malo podigao, mora dodati gas. To se jasno čuje - kažu susjedi. Avion je prije čupao i crijep sa zaštićene kurije Modić-Bedeković koja se nalazi u blizini. U njoj je izložena lokalna povijest kraja.

Arbanasi su na kraju sve prijavili policiji te se nadaju da će dobiti odštetu. Žalili su se i mjesnom odboru te se nadaju da će pomoći mještanima sa sličnim problemom.

- Na buku aviona smo navikli i mi je 'ne čujemo'. No, ovi zračni udari postali su opasni, a na novi aerodrom slijetat će sve više širokotrupnih zrakoplova - kažu Arbanasi.

Podsjetimo, zrakoplov Boeing 777-31H(ER) Fly Emiratesa je u listopadu kod slijetanja prošao  nisko iznad kuća u Donjoj Lomnici. Kako je nisko letio, Stjepanu Celiću (65) zbog turbulentnog strujanja zraka pali su crepovi s krova kuće.

- Dvogodišnja unuka igrala se vani. Nasreću, nije stradala. Krov je rađen prije pet godina, tako da nije star - kazao je Stjepan. Iz zagrebačke policije su nam potvrdili da su pala tri crijepa prilikom slijetanja aviona te da nitko nije ozlijeđen.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca