Obavijesti

News

Komentari 138

Život u palači od 5 milijardi kn: Samo za čaj daju 15.000 kuna

Život u palači od 5 milijardi kn:  Samo za čaj daju  15.000 kuna
6

Dok njen suprug, Recep Erdogan šokira svijet sa svoje tri palače, Emina je 'obična' šopingholičarka kojoj je trošenje novca gotovo pa jedina zanimacija

VIDEO

Kad se obraća javnosti, uvijek govori o svom skromnom životu u skladu s muslimanskim vrijednostima. No, to ni izbliza nije tako. Dok njen suprug, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan (62) šokira svijet sa svoje tri (pre)raskošne palače, njegova supruga Emina (60) obična je šopingholičarka kojoj je trošenje novca gotovo pa jedina zanimacija. Najviše voli kupovati odjeću i, naravno, torbice. 

Koliko joj je šoping važan pokazuje i njena avantura iz Bruxellesa gdje je zatražila da se zatvori cijeli trgovački centar kako bi potpuno sama uživala u kupovini. Kad je sa svojim suprugom bila u Varšavi, na tržnici antikviteta potrošila je pak 35.000 kuna, piše Daily Mail.

Dok četvrtina Turaka živi u siromaštvu, a gotovo dva milijuna njih sa samo 30-ak kuna na dan, predsjednik i supruga piju bijeli čaj koji stoji gotovo 15.000 kuna i to iz zlatnih čaša od kojih svaka vrijedi 2500 kuna

Turkish President Tayyip Erdogan, accompanied by his wife Emine Erdogan, is pictured at Dolmabahce Palace before a dinner for participants of World Humanitarian Summit in Istanbul

Blaža "skromne" Emine: Od kora jabuke pravim ocat

Novaca svakako ima dovoljno jer Erdogan je jedan od najplaćenijih političara na svijetu. Novac, između ostalog, zarađuje i trgovanjem dionicama i na nekretninama. Posjeduje i nekoliko restorana, nogometni klub i vlastiti brend votke. 

Njegova "sirota" Emina postala je predmet javnog ismijavanja nakon što su novine bliske AKP-u, stranci njenog supruga, objavile priču o njoj kao skromnoj ženi koja gleda na "svaku kunu". Da bi dokazali koliko je to štedljiva, otišli su u kuhinju gdje su snimali Eminu kako kore limuna i jabuke reciklira i od njih pravi ocat.

I to nije sve, turski predsjednički par tvrdio je da sos pravi od koštica maslina i datulja. Kreatori priče o "skromnom paru" ipak su jednu stvar previdjeli. Emina je poručila Turcima da piju njen omiljeni bijeli čaj iz tamošnje regije Rize. Novinari u članku nisu spomenuli njegovu cijenu od 15.000 kuna po kilogramu.

Upravo taj članak izazvao je buru na društvenim medijima, a Recepa i Eminu mnogi su tada proglasili licemjerima. 

Turkey New Presidential Palace - Ankara

Za palaču izdvojio 5 milijardi kuna: 'U staroj palači je bilo puno žohara'

Emina i Recep svoje dane provode u megalomanskoj palači za čiju je gradnju utrošeno gotovo 5 milijardi kuna. Na zidovima su svilene tapete, a na ulazu u svaku prostoriju (ima ih na stotine) su dupla vrata visine tri i širine dva metra. 

Kad su Erdogana upitali zašto je gradio novu palaču kad je već, kao premijer, živio u jednoj on je rekao da je bilo toliko žohara i da se od njih jednostavno nije moglo živjeti u tom prostoru. 

Kad je gradnja počela, kontroverzni predsjednik obećao je da će koristiti materijale iz Turske. No, nije baš tako bilo. Krov je stigao iz Njemačke, mramor iz Indije, a ostali materijali iz Velike Britanije, Francuske i Italije. 

Ni biljke nisu iz turske - drveće posađeno oko palače stiglo je iz Italije i Nizozemske. 

Skloništa za sve vrste napada

Erdogan svoju palaču vidi kao trofej, nagradu jer zemlju vodi "putevima prosperiteta". Osim što mu je ona dom, ona je i mjesto odakle upravlja zemljom pa, podrazumijeva se, ima i brojna skloništa za slučaj biološkog, kemijskog ili nuklearnog napada. 

Tijekom vojnog puča prošloga petka palaču su bombardirali, ali razmjeri štete zasad nisu poznati i vjerojatno nikad neće ni biti, barem dok u njoj stanuju Erdogani. 
 

World News - Oct. 27, 2014
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 138

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija
Procurili su podaci o vlasnicima vozila u Hrvatskoj: 'Radimo na rješenju'; Oglasio se i Božinović
VELIKI PROPUST

Procurili su podaci o vlasnicima vozila u Hrvatskoj: 'Radimo na rješenju'; Oglasio se i Božinović

Možemo potvrditi kako se na USB sticku odnosno sadržanoj datoteci nalazi više od milijun zapisa o vlasnicima vozila (fizičke i pravne osobe), kao i o tehničkim podacima vozila, kažu iz AZOP-a