Obavijesti

News

Zlatnožuta kraljica jeseni: Upoznajte bundevu

Zlatnožuta kraljica jeseni: Upoznajte bundevu
1

Hrvatska 365 Gourmet donosi vam izbor najfinijih jela od bundeve koje možete probati u restoranima diljem Hrvatske www.crogourmet365.hr

Svake je godine sredina listopada u Ivanić-Gradu rezervirana za slavlje najdražeg ploda jeseni – bundeve. Već tradicionalno, po 12. put, ovog vikenda održava se Bučijada. Osim zanimljivog programa koji uključuje sajam buča, bučinog ulja i ostalih proizvoda, organizatori ovog jesenskog događanja pripremili su i izložbu sa skulpturama i instalacijama od buča, cooking show i brojne koncerte.

Mirisi, okusi i boje jeseni ne bi bili potpuni bez one jedne namirnice koja je čini toliko posebnom – bundeve. Savršena u svojoj nesavršenosti, svaka je vrsta bundeve stvorena da se u njoj uživa na poseban način. Postoji čak desetak sorti bundeve, buče ili, kako je još zovu, žute tikve. No, bez obzira koristite li muškatnu bundevu ili bijelu tikvu, gotovo da i ne možete pogriješiti.
Bundeva se voli s posebnim vinima, baš kao što je i ona sama. Kombinirajte je s pjenušcima i šampanjcima i garantirano nećete pogriješiti.

Ove jeseni, restoran Terbotz iz Štrigove u Međumurju na svoj je meni uvrstio dva jela kojima upravo buča daje savršen završni dodir. Riječ je o salati od junetine i ječmenoj kaši s mladim lukom, povrćem, bučinim uljem, domaćim vinskim octom i rikolom koja dolazi kao predjelo, a za glavno jelo Terbotz predstavlja ukusan svinjski file paniran u košticama buče u umaku od kopra i metvice, s ječmenom kašom i povrćem.
Koprivnički Klas u svojoj jesenskoj ponudi nudi bogat podravski carpaccio od dimljene šunke, goveđeg jezika, lisnate salate, mirisnog octa, bučinog ulja i prženih sjemenki. 
Nađete li se u Istri, točnije u blizini Brtonigle, svakako nemojte propustiti neodoljivi teleći obraz s njokima od buče u Konobi Morgan.
U  restoranu hotela Barbat na Rabu možete se pak zasladiti sladoledom s čak tri vrste ulja – maslinovim, bučinim i uljem od tartufa, a tražite li savršenu bučnicu, pronaći ćete je u varaždinskom Verglecu  koji je također nudi za desert.

Sve o najboljim jelima od sezonskih namirnica pročitajte na www.crogourmet365.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Napravili plan da osiguraju brod koji stoji nasukan kod Raše, a uskoro počinje i ispumpavanje
MJEŠTANI ZABRINUTI

Napravili plan da osiguraju brod koji stoji nasukan kod Raše, a uskoro počinje i ispumpavanje

Ministarstvo mora svakodnevno nadzire situaciju i nakon nekoliko izvida donijeli su plan o sidrenju s četiri bloka od stotinu tona kako se brod ne bi pomicao i eventualno potonuo.

Glavašević krenuo biciklom iz Bruxellesa u Zagreb: Putem će razgovarati s našim iseljenicima
VOZIT ĆE OKO 2 TJEDNA

Glavašević krenuo biciklom iz Bruxellesa u Zagreb: Putem će razgovarati s našim iseljenicima

Na ovaj put sam se odlučio kako bismo podigli svijest o tome da europarlamentarci nisu samo ljudi koji odu i onda ih nema pet godina, nego da ima nas koji planiramo i te kako biti prisutni u Hrvatskoj, rekao je
Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman