Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Zlostavljaju je preko interneta: Kampusch prijete čak i smrću

Kampusch poziva na neku vrstu "internetske policije" koja bi mogla brzo intervenirati i ponuditi pomoć žrtvama kad se takvo nasilje dogodi

Natascha Kampusch
Foto: Sandra Walder/DPA/PIXSELL
49 komentara

Austrijanka Natascha Kampusch, žrtva otmice, kaže da se suočava s uznemiravanjem i zlostavljanjem preko interneta, uključujući i prijetnje smrću, više od deset godina nakon što je pobjegla iz tajnog podruma u kojemu je bila zatočena.

"Uvijek me najteže pogodi kad mi kažu da je moje zatočeništvo bilo mačji kašalj", rekla je za dpa.

Kampusch ima novu knjigu o svojim iskustvima sa zlostavljanjem preko interneta, koja je objavljena u srijedu pod naslovom "Cyberneider: Diskriminierung im Internet ("Cybermrzitelji:  diskriminacija na internetu"). 

Kampusch poziva na neku vrstu "internetske policije" koja bi mogla brzo intervenirati i ponuditi pomoć žrtvama kad se takvo nasilje dogodi.

Žene su pogotovo često žrtve maltretiranja putem interneta, primjećuje Kampusch, kazavši da žrtve ne bi trebale tiho podnositi napade.

Ona se našla na naslovnicama širom svijeta kad se oslobodila 2006., od svog zatočitelja koji ju je oteo na povratku iz škole u dobi od 10 godina 1998. godine.

Wolfgang Priklopil držao ju je u podrumu svoje kuće dok nije napunila 18 godina kad je uspjela pobjeći. 

O mučnim iskustvima koje je proživjela napisala  je knjigu, na temelju koje je snimljen i film.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message