Obavijesti

News

Komentari 76

Zna li ona gdje je? 'Prva dama pakla' okružena je luksuzom...

Zna li ona gdje je? 'Prva dama pakla' okružena je luksuzom...
1

Supruga sirijskog diktatora Asma al Assad (42), rođena Britanka, nosi nadimak 'Prva dama pakla'. Ona živi, sudeći po njenim objavama na Instagramu, u zemlji mira i blagostanja

VIDEO

Kada se Asma Akhras, rođena u Londonu 1975. od roditelja sunitskih muslimana, udala za Bashara el Assada 2000. godine svijet ju je obožavao. Sirijski narod ju je prozvao princezom Dianom sa Istoka. Zvali su je, između ostalog, “glasnicom nade”. Kad je stigla u Siriju zračila je neposrednošću, s ruksakom na leđima obilazila je državu, hrabrila one kojima je utjeha bila potrebna.

Predstavljala se kao borac za ljudska prava, a mnogi su u njoj vidjeli modernu stranu Assadove dinastije. Voljeli su je i govorili da je donijela 'dašak glamura' u njihovu zemlju. Zapad joj je tepao da je 'pustinjska ruža' da bi je danas nazivali 'prvom damom pakla'. 

Sirijac u Hrvatskoj: Gađali su grad u kojem živi moja obitelj
Sirijac u Hrvatskoj: Gađali su grad u kojem živi moja obitelj

Radila kao investicijska bankarica u New Yorku

Asma je odrasla u decentnoj kući  u londonskom Actonu u kojem žive brojni drugi doseljenici iz srednjeg sloja. Njezin otac je kardiolog Fawaz Akhras, Sirijac iz Homsa, a majka Sahar diplomatkinja koja je radila u sirijskog ambasadi u Londonu.  

'U Siriji je užas, ali još je gore kada susjed ubija svog susjeda'
'U Siriji je užas, ali još je gore kada susjed ubija svog susjeda'

Asma je išla je u školu Church of England, gdje su je prijatelji znali kao Emmu. U Londonu je išla i na fakultet, završila je francusku književnost i računalne znanosti. 

Syrian President arrives to Cuba to meet Raul Castro

"Izgledala je kao tipična Engleskinja. Nije bila pretjerano predana islamu te je bila veoma zapadnjački orijentirana", kazao je svojedobno jedan njezin školski kolega.

Novi napadi na Siriju: Srušili projektile iznad zračnih baza
Novi napadi na Siriju: Srušili projektile iznad zračnih baza

Osim arapskog i engleskog, tečno govori španjolski i francuski te je kratko radila kao investicijska bankarica u New Yorku. Deset godina starijeg Bašara je upoznala dok je bio na specijalizaciji iz oftalmologije u Londonu. Ponovno su se sreli 2000. godine, i u tajnosti se vjenčali godinu dana kasnije. Vjenčali su se samo par dana nakon što je Bašar postao predsjednik nakon smrti njegova oca. Ona je tada imala 25 godina.

Šopingira dok ljudi umiru

Mišljenje o prvoj dami počelo se mijenjati 2012. godine kada su u Wikileaks dokumentima objavljeni mejlovi koji pokazuju da je dala 350 tisuća dolara za 130 novih komada namještaja i to u trenutku kada je krvavi civilni rat u njenoj zemlji trajao već godinu dana. Otkriveno je i kako je kupila kristalne štikle vrijedne 7 tisuća eura.

Uskoro je počela sloviti za bezdušnu i oholu ženu koju zanima samo njezina ljepota.

Gledajući danas njezine slike na Instagramu, a ima oko 230 tisuća pratitelja, malo tko bi pomislio da je ona prva dama zemlje u kojoj već sedam godina bjesni građanski rat. Bračni par i njihova djeca i dalje žive bogato kao i prije početka rata.

Uništena Sirija traži turiste: Svi ste dobrodošli u naš pakao
Uništena Sirija traži turiste: Svi ste dobrodošli u naš  pakao

Asma je oduvijek bila ljubiteljica skupocjene odjeće i obuće a od takvog stila života ne odustaje ni danas.

Ona se na društvenim mrežama predstavlja i dalje kao humanitarka te redovito objavljuje fotografije sa sirijskom djecom, a uz svaku objavu stoji hashtag "volimo te Asma".

'Tu sam da ostanem'

U jednom od svojih rijetkih intervjua koje je dala za ruske medije 2016. godine otkrila je da je imala priliku napustiti Siriju.
- To nikad nisam htjela učiniti. Tu sam od početka i nikad nisam ni razmišljala o tome da budem negdje drugdje -  rekla je tada.

Da podržava svog muža u svim njegovim odlukama svjedoči i jedan e-mail koji mu je uputila
"Zajedno ćemo biti jači i zajedno možemo sve prebroditi. Volim te!", pisalo je.

Asma koja svako jutro vozi svoju djecu u školi i slovi kao stoga i požrtvovna majka, planira da njezino najstarije dijete, sin Hafez (16) naslijedi oca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa