Obavijesti

News

Komentari 163

Zoran Milanović pruža ruku Timu, ali želi da se posklizne

Zoran Milanović pruža ruku Timu, ali želi da se posklizne
1

Orešković zna da mu Karamarko visi za vratom i da teško može ‘plivati’ sam, no Zoran Milanović mu nije opcija...Zoki (još) ne misli rušiti vladu, jer nije prošlo ni 100 dana od ustoličenja

VIDEO

Iako je interpelacija najjače oružje oporbe i put kojim se traži izglasavanje nepovjerenja, SDP će taj instrument iskoristiti “kao pomoć Vladi”.

Cilj im je potaknuti Banske dvore da poduzme konkretne korake vezano za banke koje su pokrenule arbitražne postupke protiv Hrvatske za naknadu štete nastale zbog zakona koji su omogućili konverziju kredita u švicarcima, a koje je Sabor donio jednoglasno. SDP interpelacijom traži da Sabor obveže Vladu da istakne prigovor nadležnosti međunarodnih arbitražnih sudišta, ali i da Vladu obveže da pokrene postupak izlaska iz dvostranih ugovora o uzajamnoj zaštiti ulaganja sklopljenih između Hrvatske i članica EU prije nego što smo postali punopravna članica Unije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

 

Naime, na navedene ugovore banke se pozivaju u postupcima. U SDP-u ističu da su ti ugovori ništavni i prema stajalištu Europske komisije. Od Sabora traže i da Vladu obveže da u u roku od 60 dana izvijesti zastupnike o tijeku i učincima konverzije temeljem zakona jednoglasno donesenih u rujnu prošle godine.

- Najgore je što vlast ne reagira jer se vjerojatno ne mogu međusobno dogovoriti. Ovo je zaista oblik pomoći jer ne može vlast i premijer funkcionirati samo na način da opstruiraju prijedloge koalicijskih partnera - rekao je čelnik SDP-a Zoran Milanović.

Vlada, navodi, treba biti minimalno aktivna kako bi se osujetio pokušaj banaka. Interpelaciju su najavili i Reformisti koji Vladu planiraju obvezati da u roku od tri mjeseca u Sabor uputi zakon kojim bi se odredile djelatnosti i grane u kojima je zapošljavanje na određeno dopušteno bez ograničenja te da ono ne smije prelaziti 20 posto ukupnog broja novog zapošljavanja.

Radimir Čačić upozorio je kako je rad na neodređeno u Hrvatskoj “potpuno nestao”, a to je, ističe, “zločin prema građanima i izravna šteta za gospodarstvo” jer su zaposleni na određeno zakinuti za prava.

- Država nije obavila svoju funkciju. Otvorila je prostor brutalnoj zlouporabi rada na određeno vrijeme - ocijenio je čelni čovjek Reformista.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.