Obavijesti

News

Zorka (94) obožava 24sata: 'Ne daj Bože da u kući nema novina'

Zorka (94) obožava 24sata: 'Ne daj Bože da u kući nema novina'

Baka Zorka iz Pakraca novine 24sata pročita često i dva puta. Od naslovnice do zadnje stranice. Pamti sve što se zbiva, zna svakog političara, njihove izjave...

24sata su njene najomiljenije novine. Moja majka ih čita od prvog broja. Sve je zanima, počne od prve stranice i završi na sportu. Neke tekstove koji joj se posebno svide pročita i po dva puta.

Priča nam to Milka Kovačević (70), kći Zorke Vujčić (94) iz Pakraca, koja je jedna od najvjernijih i najstarijih čitateljica dnevnih novina 24sata, ako ne trenutačno i najstarija, izuzme li se Joža Manolić (101). Baka Zorka prati sve dnevne događaje, zna svakog političara, njihove izjave...

POGLEDAJTE VIDEO

- Pamtim sve što su pojedinci i političari rekli prije nekog vremena i što sad. Kad pročitam izjavu, odmah uspoređujem i donosim svoj sud govore li istinu ili muljaju - smije nam se baka Zorka. 

U njenoj kući nije prošao dan, a da novine nisu bile na stolu kako bi ih Zorka ujutro prelistala. Često i po nekoliko puta.

– Imamo susjeda koji nam svaki dan kupuje novine, a dogodi se da i brat kupi novine u Pakracu pa imamo dvoje iste. Ne daj Bože da nema novina, baka bi se naljutila, pa je bolje radi mira u kući imati i dvoje - priča Milka. 

Zorkina ljubav prema novinama i čitanju seže još iz mladosti. Uvijek je voljela pročitati nešto, recitirati pjesmice, učiti, iako je završila svega četiri razreda osnovne škole.

- Tako je to bilo u ono vrijeme. Njezin otac je rekao da je to dosta jer će se ženska djeca i tako udati. Pričala mi je kako je uvijek čekala da se njen otac vrati kući i ostavi svoju torbu u kojoj su bile novine. Kad bi on otišao, uzela bi ih i na brzinu prelistala. Čitala je sve do čega bi došla. Moguće je da zbog toga ima dobru memoriju. S njom nije nikad dosadno, uvijek ima priču iz mladosti. Sjeća se svega do u detalje, pa čak i pjesmica iz osnovne škole - kaže Milka.