Obavijesti

News

Komentari 356

Zrinko Tutić traži 20.000 eura od Kolinde za 'Moju domovinu'

Zrinko Tutić traži 20.000 eura od Kolinde za 'Moju domovinu'
3

Problem je nastao nakon što je na predstavljanju programa HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu u Westinu 11. studenog puštena pjesma "Moja domovina"

VIDEO

Na sastanku Zrinka Tutića i ljudi iz stožera predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović, skladatelj je zatražio pozamašnu naknadu za korištenje njegove pjesme.

Problem je nastao nakon što je na predstavljanju programa HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu u Westinu 11. studenog puštena pjesma "Moja domovina", doznaje Večernji list.

Pjesmu kao autori potpisuju Tutić i Rajko Dujmić. Kada je Tutić doznao da bi pjesma trebala biti zaštitni znak cijele kampanje, zatražio je 20.000 eura na ime autorskih prava. U HDZ-u smatraju da on na to nema pravo jer su već platili 700 kuna naknade ZAMP-u za emitiranje u Westinu.

U HDZ-u tvrde da je Tutića na ovo nagovorio Ivo Josipović, te da Tutić sklada pjesmu za njegovu kampanju. Tutić se na tvrdnje ne obazire. Iz HDZ-a optužuju da mu nije smetalo kad je pjesmu u reklami 2010. koristila jedna tvrtka iako se javnost zgražala nad "komercijalizacijom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ je pjesmu ranije koristio 30. lipnja 2007. na 11. saboru stranke na kojem je tadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio da "oni koji daju i primaju mito, neće više mirno spavati". Kako je tada stajalo s autorskim naknadama, nije poznato. 

Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Kolinda: To je domoljubna pjesma koja ne pripada nijednoj stranci

Na pitanje o pjesmi "Moja domovina" zbog koje se Zrinko Tutić spori s njezinim Izbornim stožerom, Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je to pitanje za njezin stožer, ali da bi ona voljela da se ta pjesma i dalje koristi u kampanji jer je ona simbol jedinstava 90-ih godina. 

- To je apolitična domoljubna pjesma koja ne pripada nijednoj stranci, ali održava duh jedinstva 90-ih godina. Ja bih doista željela obnoviti hrvatsko zajedništvo da se više ne dijelimo i budemo zajedno - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 356
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a