Obavijesti

News

Komentari 0

Župani u Poreču raspravljali o hitnom zaustavljanju bespravne gradnje: Svi imamo taj problem

Župani u Poreču raspravljali o hitnom zaustavljanju bespravne gradnje: Svi imamo taj problem

Problem bespravne gradnje je aktualan svugdje, naročito u jadranskim županijama i zato ta devastacija prostora bi se trebala čim prije zaustaviti", rekao je novinarima istarski župan Boris Miletić

VIDEO

Na prijedlog istarskog župana Borisa Miletića, na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, održanoj u utorak u Poreču, jednoglasno se prihvaćeni zaključci radi hitnog zaustavljanja bespravne gradnje, posebno izražene u jadranskim županijama.

Zaključci koje će Hrvatska zajednica županija poslati Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine odnose se na zaustavljanje usitnjavanja poljoprivrednoga i šumskog zemljišta, poglavito bez suglasnosti njegova vlasnika, na zaustavljanje promjene oblika i veličine katastarskih čestica unutar građevinskog područja bez potvrde tijela graditeljstva te na propisivanje obveze izricanja novčanih kazni prekršiteljima od tijela koje je prekršaj utvrdilo i propisivanje obveze prijave bespravne gradnje po službenoj dužnosti.

Pogledajte hrvatski otok na Njuškalu. Cijena je prava sitnica, ali postoji jedna kvaka
Pogledajte hrvatski otok na Njuškalu. Cijena je prava sitnica, ali postoji jedna kvaka

Osim toga, traži se i uvođenje Državnog inspektorata u Informacijski sustav prostornog uređenja (ISPU) radi automatskog javljanja mjerodavnoj inspekciji svih promjena koje satelitski snimci bilježe u prostoru te prenošenje ovlasti ili dijela ovlasti Državnog inspektorata na jedinice područne i regionalne samouprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Sve županije imaju slične probleme i zato je suradnja od iznimne važnosti. Problem bespravne gradnje je aktualan svugdje, naročito u jadranskim županijama i zato ta devastacija prostora bi se trebala čim prije zaustaviti", rekao je novinarima istarski župan Boris Miletić nakon sastanka zatvorenog za javnost.

Po riječima predsjednika Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, na današnjoj sjednici "raspravljalo se i o povećanju limita u obrazovanju s obzirom na to da je na sastanku bio i ministar Radovan Fuchs".

"Već 28. lipnja održat će se sastanak premijera Andreja Plenkovića sa svim županima u Karlovcu na kojem ćemo raspravljati o svim problemima s kojima se susreću hrvatske županije", najavio je brodsko-posavski župan Marušić.

Na sastanku u Poreču bili su i gosti iz Vojvodine, koji su županima predstavili položaj Hrvata u Vojvodini i mogućnost suradnje s Hrvatskom zajednicom županija, rekao je Marušić, ističući važnost te međužupanijske suradnje. Također je s tim u vezi rekao da se iskustva Istarske županije vrlo dobro mogu primjenjivati i u Brodsko-posavskoj županiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a