Obavijesti

News

Komentari 0

Županijske lučke uprave PGŽ ostvarile 57 mil. kuna prihoda

Županijske lučke uprave PGŽ ostvarile 57 mil. kuna prihoda
1

Udjel prihoda od pružanja usluga raste godinama. Tako je u usporedbi s 2015. godinom taj izvorni prihod porastao čak 147 posto. Na taj način županijske lučke uprave postaju financijski sve samostalnije

VIDEO

U županijskim lučkim upravama na području Primorsko-goranske županije (PGŽ) tijekom 2019. godine ostvareno je ukupno 57 milijuna kuna prihoda, od čega 47 od pružanja usluga, izvijestila je PGŽ.

Rashodi su u istom razdoblju za sve županijske lučke uprave bili 44,3 milijuna kuna.

Ti podaci su objavljeni u izvještaju o financijskom poslovanju županijskih lučkih uprava.

Lučke uprave na Krku, Cresu, Lošinju i Rabu ostvarile su 82 posto ukupnih prihoda, a na četiri preostale ostale otpada 18 posto.

Udjel prihoda od pružanja usluga raste godinama. Tako je u usporedbi s 2015. godinom taj izvorni prihod porastao čak 147 posto. Na taj način županijske lučke uprave postaju financijski sve samostalnije.

Najznačajniji je prihod od lučkih pristojba i to posebno u otočkim lučkim upravama. Ostvaruje se uplaćivanjem pripadajućeg dijela lučke pristojbe od dva brodara koja na području Primorsko-goranske županije obavljaju obalni linijski pomorski promet na državnim trajektnim, brzobrodskim i brodskim linijama.

Promet: Riječka luka u prvom tromjesečju s manje tereta
Promet: Riječka luka u prvom tromjesečju s manje tereta

PGŽ naglašava da su i u prošloj godini nastavljene uspješne prijave županijskih lučkih uprava na javni poziv za dodjelu sredstava u okviru projekta Konkurentnost i kohezija, pa su u 2019. za dva projekta osigurani bespovratni iznosi od 121 milijuna kuna. ŽLU Krk je za projekt dogradnje luke Baška odobren 40 milijun kuna, a ŽLU Mali Lošinj za dogradnju luke otvorene za javni promet Mrtvaška na Lošinju 81 milijun kuna.

Kroz program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i Operativni program za pomorstvo i ribarstvo 2014. – 2020. županijske lučke uprave u PGŽ ostvareno je 239 milijuna kuna, a to govori da imaju spremnu projektno tehničku dokumentaciju te su prepoznate kao odgovoran partner za ostvarenje financijski vrlo zahtjevnih projekata, ocijenila je PGŽ.

Na kraju 2019. godine u Županijskim lučkim upravama bilo je ukupno 11.903 komunalnih i nautičkih vezova, a tijekom te godine je bilo zaposleno 113 osoba za stalno, određeno i sezonski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa