Obavijesti

News

Komentari 100

Župnik: 'Odlazim ako se počne graditi čudovište od elektrane'

Župnik: 'Odlazim ako se počne graditi čudovište od elektrane'
1

Fra Neven je otvoreno s oltara podržavao nezavisnog Željka Domazeta od početka kampanje, a sve kroz prizmu njegova zauzimanja protiv izgradnje plinske termoelektrane na Peruči

Dosadašnji načelnik Hrvaca prof. Dinko Bošnjak, koji je na toj dužnosti još od utemeljenja općine Hrvace 1993. godine, s potporom od 76,86 posto glasova birača na nedjeljnim izborima osvojio je sedmi uzastopni mandat i tako se svrstao među najdugovječnije lokalne vladare u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Bošnjak je tako potukao nezavisnog Željka Domazeta, koji je unatoč potpori župnika Hrvaca fra Nevena Pavlinušića, osvojio 16,67 posto.

Fra Neven je otvoreno s oltara podržavao Domazeta od početka kampanje, a sve kroz prizmu njegova zauzimanja protiv izgradnje plinske termoelektrane na Peruči, piše Slobodna Dalmacija. Kako su se izbori bližili, župnik je sve otvorenije navijao za svog prijatelja. Sada kaže da će otići ako se termoeletrana počne graditi.

- Ja sam spominjao termoelektranu na plin koju žele graditi na Perući. Nisam zastupao niti jednu stranku, ni jedno ime nisam izgovorio niti koga spominjao. Elektrana na Perući je čudovište i ako se počne graditi ja idem odavde. A do tada ostajem boriti se za svoje župljane - kazao je fra Neven Pavlinušić iz Hrvaca. Na pitanje je li u svojim govorima o Perući aludirao na načelnika Dinka Bošnjaka, koji je na izborima osvojio je sedmi uzastopni mandat, kaže tek kako su oni koji su dobili izbore to čudovište dovukli u njihov kraj. 

- Čekaju nas sive kiše, otrovat će nam ovaj kraj, najčišći bazen pitke vode u Europi. Pet godina se radilo na tome, a mi smo doznali kad je to došlo. Slučajno smo saznali. Riječ je o investiciji vrijednoj milijardu eura, baš tu su došli, sve je jasno. To oni rade zbog novca, pa oni su to doveli ovdje. Ovakve dezinformacije u medijima su pritisak načelnika na mene, on želi prisiliti crkvene vlasti da me sklone. On zna da ja nisam na prodaju i ovo je način da me eliminira. Ali neću im dati gušta, oni misle da sam ja kukavica i zato nigdje ne idem - kaže fra Pavlinušić.