Obavijesti

News

Komentari 4

Zvijezda TV kuhanja učila ih je praviti carpaccio od škampa

Zvijezda TV kuhanja učila ih je praviti carpaccio od škampa
3

Djeco, posvetite se struci, kuhajte i uživajte, rekao je član žirija kulinarske emisije ‘Tri, dva, jedan - kuhaj’ učenicima splitske privatne škole

VIDEO

Dio svojeg bogatog kulinarskog znanja i iskustva su s učenicima splitske privatne srednje škole Wallner podijelili splitski chef Braco Sanjin i član žirija emisije “Tri, dva, jedan - kuhaj!” Ivan Pažanin.

Ova škola u svojem programu obrazuje buduće turističke djelatnike, kuhare, slastičare i konobare. Pažanin i Sanjin oduševili su prvenstveno kuhare. Obojica su se odlično snašla među srednjoškolcima, s kojima ih je upoznao nastavnik kuharstva Goran Batarelo.

Svi zajedno pripremali su carpaccio od trlje i škampa, krem juhu od šparoga, tortice od liganja s kremom od ljubičastog kupusa, salatu od šparoga s poširanim jajem... Budući kuhari oduševili su iskusne majstore kuhinje. Chefovi su kod učenika primijetili veliko zanimanje za struku te im udijelili niz dobronamjernih savjeta.

- Ma djeca su bila sjajna, radili su s velikim entuzijazmom i uživali su u kuhanju, a to je zapravo i najvažnije. Ne treba ni spominjati da je sve što smo spremili u trenu nestalo s tanjura - složili su se chefovi. Pažanin, koji tjednima oduševljava gledatelje kulinarske TV emisije “Tri, dva, jedan - kuhaj”, svidio se i učenicima. Djeci je poručio da se maksimalno posvete kuharskoj profesiji.

- Pustite TV show, posvetite se struci, odnosno kuhanju, i uživajte u tome. To je pravi put - poručio im je Pažanin, koji se usavršavao kao šef kuhinja najboljih hotela i restorana diljem Hrvatske, ali i na putničkim brodovima u plovidbi Mediteranom. Specijalizirao se za mediteransku, francusku i talijansku kuhinju, a kuhao je i za bogate Ruse te poznate glumce i sportaše, poput Johna Malkovicha i Novaka Đokovića, kao i za tim Formule 1. Tri je mjeseca boravio i na Antarktici.

Radio je na ledolomcu “Andrea” preuređenom u luksuzni hotel koji je u ljetnoj sezoni krstario toplim, egzotičnim destinacijama.

Škola Wallner u sklopu Mediteranskog centra gastronomskih umjetnosti “Oliva Allegra”, što u prijevodu znači vesela maslina, jedinstvena je u Hrvatskoj po mnogočemu, ponajprije fantastičnim uvjetima za učenike koji je pohađaju.

Ana Bulovan, zamjenica ravnateljice, pojasnila nam je koncept rada škole.

- U odnosu na državne škole, naše su prednosti vrhunski uvjeti rada i individualan pristup svakom učeniku. Imamo kuhinju od 300 metara četvornih u kojoj svaki učenik ima svoju radnu jedinicu.

U razredima je od deset do petnaest učenika pa se profesori mogu s punom pažnjom posvetiti djeci i individualnom radu sa svakim od njih. Djeca su u centru zbivanja i ponosna sam što u našoj školi uopće nema markiranja. Djeca su jednostavno sretna i s užitkom dolaze na nastavu - rekla je ravnateljica Bulovan.

Osim učenja i prakse u školi, djeca svakoga tjedna idu na praksu u najbolje splitske restorane i hotele te putem programa Erasmus+ u vrhunske europske hotele obilježene Michelinovim zvjezdicama. Zbog svega toga ne čudi da čim završe školovanje s lakoćom pronalaze posao.

- S ponosom mogu reći da su naši učenici vrlo traženi te odmah nakon školovanja nalaze posao u restoranima i hotelima u Dalmaciji - rekla nam je Ana Bulovan.

Osim teorije i prakse kuhanja, kao i učenja klasičnih predmeta, srednjoškolci uče i o zdravom načinu života te prehrane.     

Uče kako se zdravo hraniti i živjeti

Ravnateljica privatne srednje škole Wallner ispričala nam je kako budući kuhari svakog mjeseca imaju prilike saslušati gosta predavača koji ih uči različitim segmentima kulinarstva.

- Prošlog ih je mjeseca posjetila nutricionistica koja im je govorila o nutritivnoj vrijednosti namirnica. Makrobiotičarka će im prenijeti znanja o zdravom načinu života i veganskoj prehrani - kaže ravnateljica.     






   

    

Prijavite se na naš newsletter!


* obavezno polje


    
    


    
    


    
    


    Spol  *

   





    Ja sam:
   








    

        
        
    
   
   

   

   




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa