Obavijesti

Završio je "Nikola Tesla EV Cup Zagreb 2014”

Završio je "Nikola Tesla EV Cup Zagreb 2014”
5

U električnim vozilima provozali su se brojni građani, turisti te javne ličnosti poput Bojane Gregurić Vejzović, Amara Bukvića, Barbare Nole te vaterpolista Marka Pavičića.

Pokrovitelj utrke "Nikola Tesla EV Cup Zagreb 2014" je gradonačelnik g. Milan Bandić, a program je vodio Zlatan Zuhrić Zuhra, a sama utrka počela je točno u podne.

Nakon 40 kilometara gradske vožnje i dva ispita spretnosti oko Hrvatskog narodnog kazališta, pobjednici su imali zadatak potrošiti što manje energije. Prvo mjesto osvojio je Željko Hitrec u Mitsubishi i-miev-u, drugo mjesto osvojio je Tomislav Iviček u vozilu Aixam, a treće je pripalo Domagoju Kodžiću u Mitsubishi i-miev-u. Osim pokala, osvojili su i vrijedne novčane nagrade.

U reliju su sudjelovala i vozila Dok-inga ; xd,loox i njihovo novo vozilo koje se radi u suradnji s kineskim partnerima, zatim nekoliko Nisan Leaf vozila, e-smart,Peugeot Eon, Citroen c-zero, te brojna konvertirana vozila i nekoliko električnih bicikala , a među njima i Rimac Greyp bicikl.

Organizatori događanja, Tina i Igor Kolovrat, najavljuju nove gradske utrke električnih vozila i to u Koprivnici, na Bledu, u Ljubljani i Budimpešti.

Osim promocije e-mobilnosti, povezujemo i razne subjekte kako bi se na što bolji način iskoristili hrvatski potencijali po pitanju e-mobilnosti I turizma. Za to sve nam je nužna infrastruktura, te smo do sada postavili ili inicirali postavljanje 16 punionica električnih vozila. Da bi cijela priča doprijela do što šireg kruga ljudi, potrebna nam je podrška I javnih ličnosti poput ovih divnih ljudi koji su došli danas “, istaknuli su organizatori.

"Ovim projektom integrirali smo i nekoliko različitih subjekata poput Ministarstva za zaštitu okoliša i Fonda ,gradove Zagreb i Koprivnicu, te HEP, HAK i proizvođače e-vozila te entuzijaste. Svi oni na svoj način doprinose kako bismo se kao zajednica što prije priključili u  europsku e-mobility zajednicu. Naše prednosti su ogromne kada govorimo o Hrvatskoj kao destinaciji za e-mobiliste. Nigdje na tako malom prostoru nema toliko zanimljivosti, prirodnih i kulturnih ljepota, ali bez infrastrukture, tj. punionica, ne možemo ništa. Zato smo danas ovdje i prezentirali jednu malu mobilnu punionicu marke “Etrel” čija je cijena oko 3.000 eura, a spada u kategoriju tzv. “pametnih”  punionica.Ovo je samo prva u nizu utrka kroz gradove, vjerujemo da će na sljedećima biti još više sudionika", poručuju organizatori.

Tvrtka E.V.A Blue, organizator događanja , postavila je do sada i 15 punionica za električna vozila , organizirala je i obaranje svjetskog rekorda u vožnji električnog vozila u duljini od 736 km na relaciji Bled-Dubrovnik, te postavljanje Tesla Super Chargera u Hrvatskoj sljedeće godine, a ovaj event je ujedno i najava otvaranja Centra za e-mobilnost .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"