Obavijesti

Sport

Komentari 97

Član NO Hajduka tuži vlastiti klub zbog 100.000 kuna duga

Član NO Hajduka tuži vlastiti klub zbog 100.000 kuna duga
1

Svakakvih čuda su se naslušali i nagledali navijači Hajduka u 104 godine povijesti kluba, no vjerojatno nisu očekivali da bi aktivni dužnosnik mogao tužiti svoj klub...

VIDEO

Član Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar tužio je klub zbog neisplate naknade od 3000 kuna mjesečno za rad u Nadzornom odboru. Naknada mu nije isplaćivana od studenoga 2011. godine pa ispada kako je Hajduk svom članu Nadzornog odbora dužan preko 100.000 kuna!? 

I to je moguće samo u Hajduku. No, cijeli slučaj nije samo nevjerojatan, nego je i poučan, jer u sebi sadrži sve karakteristike onoga što se u Hajduku događalo u zadnjih 5 godina.

Naime, za bolje razumijevanje slučaja valja znati kako je Petroslav Sapunar u Hajduk došao u vrijeme dok je Splitom kao gradonačelnik vladao Željko Kerum, čiju je sestru Sapunar oženio. Sapunar je u Kerumovo vrijeme obnašao razne funkcije u Hajduku, bio je jedno vrijeme čak i predsjednik Nadzornog odbora te je kao takav sudjelovao u kreiranju klupske politike, transferima, te organizaciji i provedbi proslave jubilarnog 100. rođendana Hajduka. I za svoj je rad uredno primao naknadu.

No klub je ubrzo krenuo novim smjerom, navijači su se izborili da preko udruge ''Naš Hajduk'' biraju članove Nadzornog odbora, a oni su 2011. izabrali sedam od devet novih članova. Preostala dva mjesta popunili su predstavnik velikih pojedinačnih dioničara Jako Andabak i predstavnik malih dioničara - Petroslav Sapunar, premda je nejasno tko ga je, i kada izabrao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na prvoj sjednici aktualnog Nadzornog odbora, koji je počeo s radom u studenom 2011. godine, donesena je odluka kako se zbog teškog financijskog stanja u klubu, članovi odriču mjesečne naknade od 3.000 kuna, koja im po Statutu pripada. Za odluku su ruke digla osmorica od devet članova Nadzornog odbora, svi osim Petroslava Sapunara, koji je u više navrata od predsjednika Marina Brbića tražio da mu isplati spomenutu naknadu. No Brbić se oglušio, pravdajući se kako za to nema odluku Nadzornog odbora, pa je Sapunar, plašeći se valjda da mu potraživanja ne odu u zastaru, angažirao odvjetnika i tužio klub, u koji je danas stigla obavijest o tužbi.

Nakon što su se iz rada Nadzornog odbora povukli Josip Paladino i Šime Luketin, tu dužnost sada obavljaju Branka Ramljak, Nikola Koceić Bilan, Ljubo Pavasović Visković, Ante Majić, Vjekoslav Hrabar i Jako Andabak, dok je Sapunar uglavnom suzdržan ili ga uopće ne konzultiraju, jer i bez njega imaju kvorum za donošenje odluka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida