Obavijesti

Sport

Komentari 284

Derbi na Kantridi bez golova, Jurčić hvali sportsku drskost

Derbi na Kantridi bez golova, Jurčić hvali sportsku drskost
10

Rijeka i Dinamo odigrali su 0-0 u 3. kolu HNL-a. Nastavlja se negativan niz Dinama koji tri godine ne zna za pobjedu na Kantridi. Dinamo za 48 sati igra europski ogled

VIDEO

Po imenima smo druga momčad u Hrvatskoj. Napast ćemo Dinamo. Pričao sam sa suigračima koji su došli iz Dinama i oni me uvjeravaju da možemo dobiti "modre", tako je pričao Anas Sharbini uoči derbija 3. kola HNL-a između Rijeke i Dinama.

No momčad koja želi napasti Dinamo u borbi za titulu nije previše pokazala. Isto vrijedi i za "modre". Derbi na Kantridi završio je najnepopularnijim rezultatom 0-0. 

- Nije to nerealan rezultat. Imao sam onu jednu dobru priliku u prvom dijelu i da sam to zabio Rijeka nam nikad ne bi zabila - rekao je Duje Čop nakon utakmice. 

Ima nešto u toj njegovoj rečenici. Rijeka je u prvom dijelu uputila jedan jedini udarac u okvir gola. Dinamo je bio dosta bolja momčad u tih 45 minuta. "Modri" su uz dominaciju u posjedu lopte i zapucali čisti zicer.

Trebali smo riješiti utakmicu u prvom dijelu. Mi smo ti koji možemo žaliti za pobjedom, rekao je Leko

U 36. minuti utakmice gosti su odigrali sjajnu akciju. Pivarić je na vrijeme dobio loptu, ušao je u 16 metara Rijeke i dao idealnu povratnu loptu za Čopa. No "modri" napadač reagirao je katastrofalno i promašio je prazan gol. 

U drugom poluvremenu Rijeka je krenula nešto bolje. Puno živosti unio je Kvržić koji je u 55. minuti zamijenio još nespremnog Anasa Sharbinija. Upravo je Kvržić imao najbolju priliku za Rijeku na utakmici. Sjajno se oslobodio čuvara i ostao sam na 12 metara od gola. No loše je pucao...

Imao je dobru šansu i Domagoj Antolić koji je lijevom nogom već savladao golmana Rijeke, ali u zadnji trenutak sve je spasio Dario Knežević.

Na kraju podjela bodova. Dinamo već nakon 48 sati igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka. Za "modre" je možda najbitnije bilo da se nitko od igrača nije ozlijedio. 

Jurčić je primijetio sportsku drskost

- Zadovoljan sam. Bilo je puno kontakta, borbe na sredini... U prvom dijelu smo bili odlični, a u nastavku smo se dignuli i kad nam nije išlo tako dobro. Izrastamo u momčad koja ima sportsku drskost - rekao je Kruno Jurčić nakon utakmice na Kandridi i dodao:

- Ovo je prvi put u karijeri da sam vodeći utakmicu razmišljao o sljedećoj.

Vrućina poremetila "modre"

Nisam dugo igrao u ovakvim uvjetima. Moja najteža utakmica u Dinamu. Ne zbog Rijeke, već zbog vremena. Bili smo puno bolji i lako smo mogli dobiti, sad se okrećemo europskoj utakmici, rekao je Said Husejinović.

- Bilo je baš vruće, pogotovo u prvom dijelu. Trebali smo riješiti utakmicu rano jer smo stvorili dosta šansi. Možemo žaliti za pobjedom - dodao je Jerko Leko.

HNL, 3. kolo:

Rijeka - Dinamo 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića