Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od 24. listopada počinje Donkihotovska jesenska škola!

Udruga Don Kihot se bavi terapijama pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Uz tridesetak stalnih korisnika, imanje je otvoreno za sve posjetitelje

Don Kihot
Foto: Don Kihot

Donkihotovska jesenka škola – interaktivne radionice za djecu kako se konji i priroda pripremaju za zimu

Od 24. listopada počinje Donkihotovska jesenska škola! Riječ je o interaktivnim radionicama, igri i jahanju subotom od 13 do 17 sati na imanju Don Kihot (Šimunčevečka cesta, Sesvete) uz edukatore i animatore udruge koji u potpunosti preuzimaju brigu o djeci. Kroz ukupno pet subota djeca će na radionicama naučiti sve o konjima, brizi o njima, opremi, sigurnosti tijekom jahanja, hranjenju i naravno jahati. Učit će o prirodi, kako životinje preživljavaju zimu, presađivat će biljke i pripremati ih za zimu, saditi lukovice tulipana, izrađivati prijateljske čestitke i družiti se s drugim polaznicima radionica.

Upisi u Donkihotovsku jesensku školu traju do 20. listopada, potrebno se prijaviti telefonom Bojanu na 0917645190 ili mailom na donkihot@donkihot.hr! Moguće je upisati samo prvi sat škole i vidjeti kako se djetetu sviđa pa nakon toga se odlučiti za ostatak. Cijena za sve dane škole je 600,00 kn po djetetu i pokriva sve troškove radionica i potrebnog materijala.

"Nastavljamo s našim programima u kojima želimo djeci pokazati alternativu asfaltu, trgovačkim centrima i plastičnim igraonicama. Tijekom pečenja će sve saznati o tome kako su jesenski plodovi nastali, koliko im je trebalo da sazriju, kako se pripremaju, i ono najslađe, kakvog su okusa. Uz sve su naravno uključene stare seoske igre kao skakanje u vreći, potezanje užeta i igranje najvećeg memoryja na ovim prostorima. Dodatna sredstva koja ćemo prikupiti ulažemo u izgradnju našeg novog jahališta koje nam je nužno za terapiju pomoću konja, a sve radionice su moguće zahvaljujući volonterskim radom." - rekla je predsjednica Udruge Marita Mučić koja poziva sve na druženje.

Što je sve uključeno u Donkihotovsku jesensku školu?

• potpuna briga i animacija djece tijekom trajanja radionica i aktivnosti subotama 13-17 sati
• jahanje po rasporedu radionica (pogledajte ispod)
• osiguravanje svog potrebnog materijala za bojanje ili izradu predmeta i sudjelovanje u radionicama
• čaj i sezonsko voće za sve tijekom svih dana radionice
• diploma kao dokaz uspješno završene škole

Udruga Don Kihot se bavi terapijama pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Uz tridesetak stalnih korisnika, imanje je otvoreno za sve posjetitelje. Konji su na imanju  slobodno pušteni, a pored štale se nalazi bunar iz kojeg volonteri i dalje, njegujući stare tradicijske vrijednosti, ručno vade vodu i opskrbljuju konje i cijelo imanje. Kuća je očuvana u izvornom stanju i obliku iz prošlog stoljeća, preseljena iz Posavine te sačuvana do danas. Imanje ima dovoljno prostora za igru, zabavu, roštilj, jahanje, igru na konjima.

https://www.facebook.com/udrugadonkihot

http://www.donkihot.hr/


Message