Na radionici održanoj u gradskom vrtu Sopot posjetitelji su svjedočili brojnim zanimljivim predavanjima o kavi i uživali u kušanju Franckovih proizvoda
Održana Franck vrtlarsko-gastronomska radionica
Jeste li znali da je nekoć žena mogla tražiti razvod od supruga ako bi ju ostavio u kući bez kave? To je samo jedna od zanimljivosti o ovom popularnom napitku koje nam je u svom predavanju otkrila konzultantica za nutricionizam Diana Gluhak, na vrtlarsko-gastronomskoj radionici Franck koju smo pripremili na začinskoj gredici 24sata u Gradskom vrtu Sopot. Naravno, dan je započeo jutarnjom kavom – posjetitelji s obližnjih gredica mogli su uživati u Franckovoj Jubilarnoj kavi (popularnoj “Ciglici”), ali i novim proizvodima, kavi Franck 100% Arabica i “single origin” kavama Guatemala i Costa Rica.
Diana Gluhak objasnila je kako pravilno pripremati mljevenu kavu da bi zadržala svo bogatstvo okusa, a TV-voditeljica Antonija Stupar – Jurkin otkrila je da je prava ljubiteljica kave. Nakon kave, došlo je vrijeme za kuhanje tradicionalnog ručka. Voditelj gastronomske radionice Zoran Juras ovoga je puta pripremio punjene paprike (ubrane u Gradskim vrtovima) i dodao kako bi nakon takve, pomalo „zimske“ hrane, svima dobro došla još jedna kava – stoga smo je i popili.
Uz popularnu „Ciglicu“ odnosno Franck Jubilarnu kavu, kušali smo i Franck 100% Arabica, kavu jedinstvene i bogate kompozicije okusa. Franck 100% Arabica nova je perjanica Franckove obitelji konzumnih kava, dobivena mješavinom probranih zrna isključivo kave sorte arabica. Franckovi stručnjaci osmislili su Franck 100% Arabicu imajući na umu preferencije hrvatskih potrošača kada se radi o aromatskim profilima kave i njihovu sklonost bogatijim aromatskim notama, koje su prirodno prisutne u ovoj kavi. Stoga smo uz nju poslužili i slastice od kave koje nam je za ovu priliku pripremio Gojko Dragić chef restorana Gastro Globus. Muffini s kavom, blago zaslađena zrna kave i lijepe pjenice s kavom u čašicama svima su zasladili dan.
Nakon ove vrtlarske gozbe, odlučili smo nahraniti i biljke – Ida Borovac, urednica priloga “Vrt” otkrila je da talog od kave ne treba bacati u obično smeće. Budući da je i dalje bogat hranjivim tvarima, odličan je za dodavanje u kompost, ali i izravno na gredicu, osobito ako uzgajamo biljke koje vole kiselo tlo, kao što su borovnice, brusnice, rododendroni i azaleje. Video-prilog s radionice, koji će vas zasigurno inspirirati na pripremu delicija s kavom možete pogledati na portalima 24sata.hr i Gastro.hr.
FOTO Ovo su sportašice koje su se skinule za Playboy: Od boksačica do košarkašica...
Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, htjela je biti časna sestra...
Pogledajte galeriju: Ovako je Milanović izgledao kao dijete