Obavijesti

Osamdesete: Vinil klasici kao kulturni rariteti u Džamiji

Osamdesete: Vinil klasici kao kulturni rariteti u Džamiji
2

Razvojem modernih tehonologija digitalna glazba preuzela je primat u glazbenoj industriji, ali svi poklonici istančanog glazbenog ukusa još uvijek 'lutaju' po svijetu tražeći vinil

Trebalo je dva desetljeća da se nekada popularni vinil tj. gramofonske ploče vrate u modu, stoga po zahtjevima tržišta sve više inozemnih glazbenika svoje albume osim na standardnom CD izdanju, izdaju i na popularnom vinilu. Znajući da se radi o velikim glazbenim međunarodnim zvijezdama, vinil se u milijunskim nakladama vraća u masovnu proizvodnju, ponovo zauzimajući visoko mjesto u najvažnijim svjetskim diskografskim kućama.

Omoti pop i rock glazbe oduvijek su privlačili pozornost publike i stručne kritike. Stoga se mnogi od njih nesumnjivo svrstavaju u red vrhunskih ostvarenja suvremene umjetničke scene. Danas mnogi s nestrpljenjem čekaju covere albuma od Beyonce, Rihanne, Justina Timberlakea i ostalih „klinaca“ današnje pop scene. 

A 25 godina unazad, svi su nestrpljivo čekali izlazak ploča Azre, Idola, Filma, grupe Boa i ostalih predstavnika Novog vala koji su obilježi osamdesete. Upravo neke od najboljih izdanja tih grupa i naslovnice njihovih vinila mogu se vidjeti u popularnom Meštrovićevom paviljonu u sklopu izložbe „Osamdesete – slatka dekadencija postmodrne“ koja je otvorena do 10. svibnja 2015. 

Stoga svi ljubitelji šuma i pucketanja vinil ploča, ali i svi kolekcionar vinila imaju puno razloga da posjete ovu jedinstvenu izložbu koja nas vraća u  prošlost i kroz različite discipline donosi sve najbolje što je hrvatsko umjetničko stvaralaštvo realiziralo u 80-tim godinama prošlog stoljeća. 

Više o izložbi pogledajte na: http://www.osamdesete.net/

Ulaznice za izložbu

Odrasle osobe: 20,00 kn
Osobe do 18 godina i umirovljenici: 10,00 kn
Grupe (min. 5 osoba), cijena po osobi: 10,00 kn
Redovni članovi HDLU-a GRATIS

Radno vrijeme izložbe

Ponedjeljak zatvoreno
Utorak 11:00 - 22:00
Srijeda - petak 11:00 - 20:00 
Subota - nedjelja 10:00 - 18:00 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.
Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta