Obavijesti

Oslobodila sam se čukljeva u mjesec dana, bez operacija!

Oslobodila sam se čukljeva u mjesec dana, bez operacija!
10

Šokantna ispovijed plesačice! 28-godišnja plesačica, Ivana Balić iz Splita, oslobodila se čukljeva u 4 tjedna. Brzo, bezbolno i što je najvažnije, zauvijek!

Ivana je profesionalna plesačica 15 godina. Osvojila je mnoge nagrade i priznanja na mnogim natjecanjima. Trenutno vodi školu plesanja za djecu i mlade. Teško je povjerovati da je njezina karijera nekoliko mjeseci prije bila na rubu opstanka zbog bolesti deformacije stopala, poznatije kao čukljevi. Upoznaj se s njezinom pričom... 

Bolna bolest

Južnoamerički plesovi privlače me otkad znam za sebe. Kad sam bila mala, roditelji su me upisali na prvi tečaj u domu kulture. Bio je to težak rad, sa suzama, umorom, nedostatkom vremena i ozljedama.

Već kao 11-godišnjakinja počela sam plesati u cipelama za profesionalce, koje su imale uzak vrh i petu, zbog čega su se ubrzo pojavili bolovi stopala. Nekoliko godina nakon toga, pojavili su se bolovi i u kralježnici. Ponekad su bili tako jaki, da sam plakala nakon treninga, ali sam ponavljala sebi: Moraš biti jaka ili ništa nećeš postići.

Zanemarivala sam to do 25. godine života. Sve se promijenilo kada sam kupovala obuću za natjecanje i nisam ju mogla prilagoditi svom stopalu. Uopće nisam razumjela zašto, ali sva mi je bila uska. Uvjerila sam se da je to moj broj. Nisam znala što se događa. Kada sam probala drugi par cipela, iznervirana prodavačica je vrisnula: „S takvim čukljevima kod liječnika, a ne u štikle!”

Tada sam shvatila da imam problem koji je godinama nastajao. Kada sam otišla kod liječnika, on mi je preporučio masažu, ugodne, ravne cipele i dao mi je neku mast. Tvrdio je da su čukljevi u toj fazi, da se već ništa ne može učiniti. Svaki dan sam stavljala mast, ali problem nije nestajao, nego je čak bio sve veći. Pored toga, morala sam plesati dalje, jer baš smo se tada kvalificirali za prvenstvo, te smo trenirali više nego obično.

Primjećivala sam kako se palac krivi ka malom prstu, a deformacija je otekla i jako boljela. Da bih mogla trenirati, pila sam sredstva protiv bolova. Kada je do natjecanja ostalo još 6 tjedana, desno stopalo je bilo tako opterećeno, da sam počela šepati. Odmah sam se javila najboljem podologu u gradu, koji mi je konkretno rekao: „Operacija”. Na samu pomisao na to, gubila sam tlo pod nogama.

Slučajno otkriće

Nisam mogla zaspati i počela sam čitati na forumima o toj operaciji. Saznala sam da je bolna – a u mnogim slučajevima rane zacjeljuju jako dugo i često se povezuju sa ozbiljnim komplikacijama. Tada sam na internetu naišla na novu metodu, koju preporučuju mnogi stručnjaci i sportaši, koja eliminira čukljeve svakom, tko je koristi. Znala sam da je to moja posljednja prilika.

Učinke sam primjećivala iz dana u dan. Bol je popuštao, deformacija kao da je nestajala, a kut odstupanja palca se vidljivo smanjivao. Nakon mjesec dana mogla sam se vratiti treninzima i kupovati cipele o kojima sam sanjala. Bolovi u stopalima i kralježnici su nestali. Osjećam se kao ponovno rođena! Nikada ranije nisam ni pomislila da ću se na tako lak i iznenađujuće brz način osloboditi ružnih i bolnih čukljeva, koji su mi zamalo uništili karijeru.

Nevjerojatno djelovanje

Djelovanje ove metode je zapanjujuće. To je aktivna korekcija, koja pruža učinke usporedive sa specijalističkim zahvatima. Definitivno pobjeđuje čukljeve, ojačava mišiće i zglobove, a za rezultat ima učinkovito eliminiranje bola.

Ivana Balić nije jedina osoba, kojoj je uspjelo eliminirati čukljeve i vratiti stopalima punu sposobnost, zahvaljujući ovoj metodi. Ovo rješenje se u posljednjih nekoliko godina smatra prijelomnim dostignućem u oblasti borbe s deformacijom stopala. Sada, naravno, osvaja tržišta diljem svijeta, pomažući milijunima žena u brzom i sigurnom oslobađanju od čukljeva.

Upoznaj način zahvaljujući kojem se Ivana oslobodila čukljeva zauvijek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'