Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

'Poslovanje je dobilo glavu i rep te sada imamo bolje ciljeve'

'Poslovanje je dobilo glavu i rep te sada imamo bolje ciljeve'
1

"Sada smo na pravom putu. Na početku projekta bile smo u situaciji u kojoj smo se vrtjele malo u krug", kaže direktorica Evenija.

VIDEO

Projekt 'Poslovanje na kvadrat' polako se približava finalnoj fazi, a naši stručnjaci Goran Blagus i Filip Jelić održali su novu seriju sastanaka sa kandidatima. Najprije nas je zanimalo što se trenutno događa u varaždinskoj izdavačkoj kući Evenio, koju vode Jelena Kovačić, Jelena Brezovec i Kristina Šoštar. Tvrtka se inače bavi izdavanjem bojanki i slikovnica te ima specijalizirani portal za roditelje Klinfo.hr

Direktoricu Evenija, Jelenu Kovačić, upitali smo gdje se tvrtka nalazi sada u odnosu na početak projekta. "Sada smo na pravom putu.  Na početku projekta bile smo u situaciji u kojoj smo se vrtjele malo u krug. Vjerovale smo da su nam glavni problem neredoviti prihodi, zbog kojih ne možemo planirati i ulagati u nove proizvode. Zahvaljujući Goranu i Filipu dobile smo drugačiju, objektivniju percepciju situacije i malo stale na loptu. Kroz razgovore s njima, ispalo je da nova ulaganja u proizvodnju trenutno nisu ni potrebna i da ih je bolje odgoditi, jer imamo krcato skladište proizvoda koji su neiskorišteni kapital i dobre klijente kojima treba ponuditi ono što već imamo", kaže Jelena. Napominje i kako je do početka projekta njihova percepcija bila kako dinamično tržište stalno zahtijeva nove ideje i proizvode pa su se tako konstantno "bacale u nove projekte" do razine u kojoj su se u potpunosti iscrpljivali ljudski i financijski resursi tvrtke, a s druge strane gomilale zalihe na skladištu.

Dobar plan

"Ispalo je da nestabilne prihode imamo upravo zato jer ne planiramo, odnosno da stabilni prihodi nisu uvjet za planiranje, već suprotno  – dobro planiranje je uvjet za stabilne prihode. Napravile smo prilično dobar poslovni i financijski plan koji se zasad ostvaruje i optimističan je", kaže Jelena Kovačić. "Što se tiče nestabilnosti prihoda, slušale smo savjet Gorana i Filipa i počele se više fokusirati na poslove koji 'nas hrane', odnosno usmjerile smo energiju na ono što donosi prihode. Energija i pažnja nisu više toliko raspršeni i radimo na tome da ustabilimo prihode na način da ojačamo prodajne kanale i nalazimo nove klijente te puno više radimo na odnosima s postojećim klijentima i na jasnijoj komunikaciji (što nudimo, tko smo, zašto smo bolji od konkurencije). Ukratko, poslovanje je nekako dobilo glavu i rep te se sada jasnije  definiramo i usmjeravamo, odnosno imamo jasnije ciljeve", dodaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jelena pritom ističe kako su od prethodnog sastanka s Goranom Blagusom dogodile naznake novog usmjerenja u poslovanju. "Od početka nam Goran i Filip govore da ćemo s vremenom od nekih djelatnosti morati odustati. Zbog trenutne situacije u gospodarstvu  prisiljeni smo kao i mnogi raditi sve, ali s obzirom na prihodovne potencijale i potražnju na domaćem i inozemnim tržištima, počinjemo se polagano fokusirati  na produkciju, odnosno osmišljavanje sadržaja i kreativno oblikovanje kampanja, proizvoda i usluga namijenjenih djeci i za našu tvrtku i za vanjske klijente. Time se bavimo i sada, imamo ideja, kreativnosti i znanja, ali cilj i san je ojačati tu djelatnost u smislu bolje tehničke opremljenosti, ljudskih resursa, brže realizacije projekata, proširenja ponude proizvoda i usluga te broja inozemnih klijenata", kaže direktorica Evenija. 

Mobilna verzija portala

Što se tiče drugih novosti, u Eveniju skreću pozornost na mobilnu verziju Klinfa (http://m.klinfo.hr) koja je završena i čeka je promocija. Osim lakšeg pristupa sadržajima preko mobitela, mobilni Klinfo će imati i ulogu prodajnog kanala, kažu u tvrtki.

Istovremeno, punom parom se radi na matičnoj web stranici Klinfa. "Radimo na analizi desktop verzije portala te bismo u svibnju trebali početi s redizajnom i programskim izmjenama.  Ono što želimo popraviti je usability za korisnike, preglednost i bolja struktura portala. U sadržajnom smislu idemo s novim rubrikama koje će biti prije svega korisne i informativne te pomoći roditeljima da lakše i brže dođu do još više korisnih informacija. Želimo biti mjesto na kojem će roditelji, koji su u konstantnom nedostatku vremena, pronaći potrebnu informaciju. Klinfo.hr je nešto kao prva stanica do cilja, odnosno željene informacije", kaže Jelena.

Podsjetimo, Evenio je na prijašnjim susretima najavio i kako se priprema za nastup na specijaliziranom sajmu u Bologni. Djevojke su se nedavno vratile sa sajma i zanimala su nas njihova iskustva i rezultati nastupa. "Međunarodni sajam dječje knjige u Bologni bio je prilično uspješan. Ako sve bude kako je dogovoreno, ostvarit ćemo prodaju autorskih prava na naša tiskana izdanja u Italiju, Kinu i Albaniju te Makedoniju i Kosovo, a započeli smo pregovore i s izdavačima iz Španjolske i Francuske. Općenito dobivamo dobre reakcije na naše tiskane proizvode, ali bi trebali povećati ponudu. Kada kupuju za svoja tržišta, agenti i strani izdavači gledaju da to budu serije srodnih proizvoda koje im je lakše kao brendirane cjeline plasirati na njihovim tržištima. To nam je sada i činiti; zaokružiti postojeću seriju, osmisliti nove i nuditi ih na sljedećim sajmovima", ističe Jelena, otkrivši kako im je sljedeća postaja sajam u Frankfurtu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang