Obavijesti

Pharma Valley - investicija koja određuje budućnost JGL-a

Pharma Valley - investicija koja određuje budućnost JGL-a
4

Riječka farmaceutska kuća JGL d.d. realizira najveću investiciju u povijesti svog poslovanja, koja će u odrediti budućnost tvrtke, a ukupna vrijednost investicije jest 361 milijun kuna

Ukupna vrijednost investicije jest 361 milijun kuna, od čega 232 milijuna kuna podrazumijeva ulaganje u zemljište i građevinske radove, a 129 milijuna kuna u opremu.

Pharma Valley ima dva ključna cilja - osigurati uvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke te objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu.

Projektom Pharma Valley obuhvaćene su obje lokacije - postojeća, Svilno 1, na kojoj se nalaze proizvodni pogoni, skladište ambalaže i popratni sadržaji te Svilno 2, nova lokacija na ukupnoj površini od 76.750 m². Ukupna neto razvijena površina zatvorenih prostora prostire se na 20.552 m², od čega 7.304 m² čini automatizirano skladište ambalaže, poluproizvoda i gotovih proizvoda, 5.100 m² proizvodne hale, 4.900 m² uredi te 3.330 m2 popratni sadržaji (vodosprema, energana, prostor za pripremu medija, HVAC sustav...).

Očekuje se da će građevinski dio radova biti gotov tijekom prosinca 2014., a dio koji je povezan s opremom i validacijom iste tijekom ožujka 2015. JGL bi s proizvodnjom na novoj lokaciji trebao započeti najkasnije u drugom kvartalu sljedeće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prateći trendove farmaceutske industrije JGL neprestano nastoji unaprijediti postojeće stanje, imajući pri tome u vidu okvir koji čine standardi, vrlo stroga i zahtjevna pravila dobre proizvođačke prakse, koja reguliraju farmaceutsku proizvodnju. Uz povećanje kapaciteta u postojećim tehnologijama uvodi se i  tzv. BoV (Bag-on-Valve), najnovija tehnologija proizvodnje aerosola, koja se u svijetu sve više primjenjuje u sustavima medicinskih proizvoda koji se apliciraju kao sprejevi. Novitet je i prelazak sa serijske proizvodnje na kontinuiranu proizvodnju što je velik iskorak u odnosu na sadašnju praksu jer će se postići zahtijevana fleksibilnost u isporuci proizvoda s puno manje ulaganja u opremu i prostor. 

Kapaciteti novih proizvodnih pogona mjere se u milijunima proizvodnih jedinica. Ovisno o vrsti proizvoda, kapaciteti su sljedeći: tablete i kapsule – 13 milijuna komada, sterilne kapi – 29 milijuna komada, sterilni sprejevi – 28,7 milijuna komada, aerosoli – 6,9 milijuna komada s mogućnošću ekstenzije na 13,8 milijuna komada, polučvrsti oblici – 11 milijuna komada, nesterilne otopine – četiri milijuna komada. 

Ovi kapaciteti osiguravaju nam rast najmanje za sljedećih deset godina. Na istoj lokaciji moći ćemo se po potrebi modularno širiti što nam i u dugoročnoj perspektivi osigurava preduvjete za brzu prilagodbu zahtjevima tržišta i kupaca. Naša je dugoročna vizija postati globalni lider u području nazalnih dekongestiva i oftalmika što traži od nas izuzetnu tehnološku i terapijsku fokusiranost. Vjerujemo kako će naš novi investicijski projekt Pharma Valley svakako tomu doprinijeti“, zaključuju u JGL-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer