Obavijesti

Pionir u financijskoj tehnologiji i mobilnom kreditiranju

Pionir u financijskoj tehnologiji i mobilnom kreditiranju
1

Ferratum grupa pionir je u području financijske tehnologije i mobilnog kreditiranja, upisana u „Prime Standard“ Frankfurtske burze vrijednosnih papira

Ferratum klijentima nudi pristup mobilnom kreditiranju koji je brz i jednostavan za uporabu, te bankarske usluge potrošačima i poduzećima. 

Pod vodstvom svog osnivača Jorma Jokela, Ferratum se vrlo brzo proširio, budući da je osnovan 2005. godine. Grupa u svojoj bazi podataka ima 1,2 milijuna klijenata kojima je u prošlosti odobren jedan ili više kredita te ukupno 3,5 milijuna korisničkih računa. Ferratum je zastupljen na 22 tržišta u Europi, Australiji te Novom Zelandu i Kanadi.

Krajem rujna 2015., Ferratum je imao 501 zaposlenika, dok je krajem 2014. godine imao 383 zaposlenika. Sjedište društva nalazi se u Helsinkiju, Finska.

Strategija Ferratuma – Vodeća mobilna banka

Posvećeni smo svojoj viziji stvaranja vodeće mobilne banke koja će biti pokrenuta u Europi tijekom 2016. godine.

Bankarski sektor se mijenja. Dolazi do značajnog porasta tržišta mobilnog bankarstva radi povećanja uporabe smartphonea diljem svijeta i promjena u ponašanju potrošača. S dugogodišnjim stručnim znanjem u području usluga mobilnog bankarstva, Ferratum je u dobroj poziciji da bude prepoznat kao mobilna banka u doba digitalne revolucije. 

Ferratum Bank Ltd posjeduje licencu EU kreditne institucije, koja Ferratum grupi omogućuje da sudjeluje u reguliranim transakcijama koje zahtijevaju bankovnu licencu u svim državama članicama EU-a. Ferratum je dobro pozicioniran u ovom novom bankarskom okruženju slijedeći Strategiju mobilne banke.

Ferratumovi klijenti

Naša baza klijenata obuhvaća široki presjek populacije naših tržišta. Tipični Ferratumov klijent predstavlja kućanstvo srednje klase. U 2014. godini među našim klijentima gotovo podjednako su bili zastupljeni i muškarci i žene. Imamo aktivne klijente među svim dobnim skupinama. Parovi s djecom predstavljaju 42% Ferratumovih klijenata, dok udio pojedinaca iznosi 35%. Dvije trećine Ferratumovih klijenata zaposleno je na puno radno vrijeme. 

Ujedinjenjem naših klijenata obično se želi postići jednostavno, brzo i anonimno zatvaranje kredita sa što manje birokracije. Korištenje proizvoda podijeljeno je kako slijedi: računi (39%), impulzivna kupnja (36%), hobiji (11%), restorani (8%), plaćanje dugova (3%) i ostalo (4%). 

Ferratumovi proizvodi i usluge

Ferratum nudi brze, dostupne i povjerljive kredite potrošačima. Uslugama se može pristupiti putem interneta ili  mobilnih uređaja, a odluka o kreditu se obično donosi u roku od nekoliko minuta. Klijenti mogu podnijeti zahtjev za kredit u iznosu između 25 EUR i 2.000 EUR. Ferratum također nudi otplatu kredita na rate malim poduzetnicima s uspješnim referencama u razdoblju od 6 do 12 mjeseci. 

Nedavne studije pokazuju da će se korištenje mobilnih bankarskih rješenja također značajno povećati u nadolazećim godinama i zbog promjena u ponašanju potrošača. Ferratumova strategija je usmjerena na stvaranje održive ponude proizvoda i dugoročno planiranje. Ona se fokusira na organski rast, daljnje zemljopisno proširenje i dodatni razvoj portfelja proizvoda.

Dodatne informacije:

Rezultate „Ferratum Christmas Barometer 2015.“ istraživanja potrošačkih navika pogledajte ovdje.

Detaljnije poslovne informacije o ferratumu pogledajte ovdje

Za više informacija o Ferratum grupi posjetite stranicu www.ferratumgroup.com


Za zahtjeve za razgovor s upravom grupe molimo obratite se:

G. Ville Paija

Oglašavanje & odnosi s javnošću

+358 40 5941255

ville.paija@ferratum.com


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena