"medvjedem luku" ili kako ga ode u Njemackoj zovu Bärlauch-u je trenutno sezona i jako je ukusan...najlakse se prepoznaje po intezivnom mirisu bilog luka kad se protrlja izmedu prstiju,mladi listovi su najintezivnijeg mirisa i ukusa i koristit se moze dok ne procvita (nakon toga vise nije jestiv. Prava je delikatesa za krem juhe, pesto i razlicite sosove....steta ljudi sto se nisu prije informirali, ode nikada nisan cula da se nekome nesto lose dogodilo jer je bas taj miris bilog luka osnovna karakteristika i nemoguce je pogrijesiti
ilmare
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Točno ! Ali ima puno ljudi ,koji imaju baš slab njuh. Nisam, vjerovala, ali imam u porodici takve.prvo ,moja pok. svekrva,pa muž dok nije imao makrofacijal,oper
aciju I sad odjednom otkrio mirise..... Sva sreća da ja imam više nego osjetljiv nos, pa nema šanse da mi se tako što dogodi...
Prikaži još ↓
tv
tiha voda_1
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Beloam, jako lijepo si to objasnio, među našim ljudima je malo poznat.
re
redovnica
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Prije koju god su se u Rijeci otrovali isto na racun te biljke
B1
Bubimirka_1
18.4.2014.
Uređivanje komentaraOdustani
Ovo je samo djelomicno tocno! Dvije izolirane biljke se ne mogu zamijeniti bas zbog mirisa-ALI: nakon sto naberes punu kosaru srijemusa sve vec mirise na bijeli
luk, ruke, nos, kosara pored tebe i onda je vrlo lako pogrijesiti.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .