Obavijesti

Potrošač

Komentari 4

Pitanja čitatelja: Ugovor možete raskinuti u roku 7 dana

Pitanja čitatelja: Ugovor možete raskinuti u roku 7 dana
1

Zagrepčanka je uzela internetsku vezu u T-Comu i nije bila zadovoljna, studenti koji varaju starije građane prodajući satelitsku, čitatelj nije na vrijeme platio telefon i dr.

VIDEO

Zagrepčanka je uzela internetsku vezu u T-Comu i nije bila zadovoljna. Tvrdi da nije potpisala ugovor, a u tvrtki kažu kako je potpisala preuzimajući uređaje. U T-HT-u pretpostavljaju da je riječ o zahtjevu podnesenom teleprodajom. - Pri sklapanju ugovora na daljinu korisnici dobivaju obavijest o izvršenoj usluzi ili promjeni. U roku sedam radnih dana od primitka obavijesti mogu odustati od zatražene usluge, a da za to ne navede nikakav razlog - kažu u T-HT-u. 

Studenti koji idu po terenu u ime T-HT-a prodali su mom djedu i baki MAXtv SAT. Pričali su kako je to besplatno i da će dobiti darove, i oni su pristali, požalio se čitatelj. Dodao je kako su dobili opremu koju nisu ni otvorili, a on je saznao o čemu je riječ nakon nekoliko mjeseci, kad je vidio da plaćaju račune za MAXtv. Tražio je raskid ugovora i nudio povrat neraspakirane opreme, ali su ga odbili. Hrvatski Telekom ima ovlaštene partnere koji prodaju telekomunikacijske usluge na terenu. Njihovi djelatnici prolaze posebne edukacije kako bi prepoznali potrebe korisnika i ponudili im odgovarajuće usluge. - Ispričavamo se ako je došlo do nesporazuma ili pogreške naših partnera. Ponavljamo da se ugovor može raskinuti u roku od sedam radnih dana - poručuju. 

Razgovor s telefaksom: Poziv je uspostavljen i operater će ga naplatiti i kad se javi govorna pošta ili telefaks uređaj

Čitatelj je tražio MAXtv uslugu putem satelita i rečeno mu je da će plaćati 80 kuna na mjesec. Uspostavilo se da je cijena 100 kuna. Razlika je očigledno u PDV-u, a u T-HT-u tvrde kako je cjenik usluga, uključujući opis i specifičnosti pojedine usluge, dostupan korisnicima na prodajnim mjestima te na internetskim stranicama. 

Kasnio sam s plaćanjem i isključili su mi telefon. Podmirio sam dug, a oni ne žele uključiti telefon. Korisniku koji ne podmiri račun u određenom roku T-Com može, ako korisnik nije podnio prigovor, privremeno ograničiti korištenje usluga ili privremeno isključiti pretplatničku terminalnu opremu iz mreže T-Coma. Nakon prestanka razloga za privremeno ograničenje ili isključenje T-Com će ponovo omogućiti korištenje usluga. 

Čitateljica ima u T-Comu uslugu Slobodno vrijeme Plus. Ako zove nakon 16 sati, poziv joj se naplaćuje 23 lipe. Primijetila je da joj naplaćuju i ako nazove a ne uspostavi poziv. To nije vidjela u ugovoru. Žalila se, ali računi s naplatom neuspostavljenih poziva i dalje joj stižu. Ova usluga omogućuje prvih 60 minuta svakog razgovora po cijeni uspostave poziva. Uspostavljenim pozivom smatraju se i oni kad se jave govorna pošta ili telefaks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode