Obavijesti

Potrošač

Komentari 22

Za Valentinovo: Ovo su cijene najpopularnih bombonijera

Zovu je analgetikom za žene i afrodizijakom za muškarce, pa će za Valentinovo čokolada biti dobar dar onome koga volimo. Cijene im se pak drastično razlikuju

VIDEO

Isplati se “njuškati” policama prodavaonica: bajadere u pakiranju od 300 grama u Kauflandu su u utorak bile na akciji i stajale su 39,99 kuna, a pokraj njih bilo je pakiranje od 200 grama po 40,99 kuna.

Uoči Valentinova istražili smo cijene najpopularnijih bombonijera i čokolada u zagrebačkim prodavaonicama.

Legendarne Zvečevo čokolade od 100 grama Samo ti i Volim te imaju razna punjenja s različitim cijenama. U Kauflandu su neka punjenja stajala 5,99 kuna, a druga dvije kune više. Imaju i čokoladu Volim te od 250 grama za 19,99 kuna, a bombonijera Samo ti s čokoladnim pralinama od 150 grama stoji 17,99 kuna.

Po istim cijenama prodaju se i crvene bombonijere Samo ti i Volim te koje na pakiranju imaju šaljivi natpis “Draga, nadam se da ću sljedeće godine imati više LOVE”.

I Kraš je napravio prigodnu čokoladu naziva Za tebe. Ima 300 grama, a u Plodinama i Konzumu stoji 19,99 kuna. Kandit ima veliku čokoladu istog imena, ali na engleskom. For You od 440 grama u Kauflandu stoji 24,99 kuna. Tamo imaju i Kanditovu bombonijeru istog naziva. U obliku srca je, u njoj je 120 grama pralina i stoji 21,99 kuna. I Dorina ima bombonijeru sa srcolikim pralinama čija su punjenja s okusima kokosa ili lješnjaka.

Milka čokoladice u obliku srca puni u različita pakiranja. U pravokutnom je 120 grama. U Konzumu i Billi stoji 24,99 kuna, a u Plodinama je dvije kune jeftinije. Veće pakiranje, od 137 grama, ima i kutiju u obliku srca. U Plodinama stoji 40,99, a u Intersparu 42,99 kuna.

Cijene iz Lidla nismo navodili u tablici jer nemaju sve poslastice koje smo htjeli usporediti. No Rafaelo od 150 grama stoji 23,69 kuna, a Ferrero od 200 grama 29,99 kuna. Imaju zato prigodne praline drugih proizvođača. Kutija sa 180 grama različitih pralina i ona s 200 grama pralina punjenih višnjama stoje 29,99 kuna. Velika bombonijera s 400 grama raznih pralina je 16,99 kuna.

Očekujte i dodatna sniženja

Cijene su prikupljene u utorak pa je lako moguće da će danas i sutra, neposredno prije Dana zaljubljenih, mnogi trgovci obogatiti ponudu prigodnih darova, možda im sniziti i cijene, pa će biti drukčije od onih navedenih u našoj tablici.

U Lidlu od danas, povodom Valentinova, počinju prodavati jagode u primjerenoj srcolikoj prozirnoj ambalaži. Kutija s 340 grama stoji 16,99 kuna. Za jagode kažu da su voće ljubavi i najpoznatiji afrodizijak među slasnim plodovima. Mogu poslužiti za početak i završetak intimne večere. Na početku obroka će izvrsno izgledati, a i razgalit će dušu jagoda u čaši pjenušca koji je, po mnogima, i sam afrodizijak. Na kraju večere bit će izvrstan desert ako se prelije tekućom čokoladom.

Čokolada potiče stvaranje hormona serotonina koji je odgovoran za osjećaj sreće, a kad je jedemo, mozak oslobađa endorfine koji djeluju umirujuće pa opušta i umanjuje stres. U čokoladi su uživali još drevni Maje i Azteci koji su je nazivali hranom bogova.

Mnogi smatraju da je previše kalorična, ali u njoj ima brojnih vrijednih nutritivnih sastojaka, poput minerala, prirodnih antioksidansa i vitamina B skupine. Zbog toga je nazivaju analgetikom za žene, ali i afrodizijakom za muškarce.

Osim vječnih čokolada, u dućanima je obilje drugih prigodnih darova. I cvijeće je sad ukrašeno srcima, a drogerije nude razne parfeme po akcijskim cijenama.

Brojne parfeme DM prodaje po 40 posto nižoj cijeni. U Bipi je također sniženo puno parfema, i to 35 posto. U Kozmu su svi mirisi sniženi 30 posto, a u prodavaonicama Müllera neki su jeftiniji između 20 i 40 posto.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana