Promo sadržaj

Komentari 0

15. tradicionalna cestovna utrka „162 stube“ ove godine u humanitarnom ruhu!

15. tradicionalna cestovna utrka „162 stube“ ove godine u humanitarnom ruhu!

Utrka se održava u sklopu akcije “HUMANO SRCE MEDICINSKOG FAKULTETA - ZAJEDNO U OBNOVI ZA STRADALOG U POTRESU”, a prikupljena sredstva namijenjena su za obnovu stradalog doma obitelji zaposlene na Fakultetu

U subotu, 2. travnja 2022., s početkom u 12,00 sati održat će se 15. Cestovna utrka "162 stube", u organizaciji Sportske udruge studenata medicine - SportMEF. 

Dužina utrke je 4200m. Start utrke je ispred Medicinskog fakulteta (ulica Šalata 3), a proteže se preko Gajdekove, Suhinove, Grškovićeve, Rockfellerove i Novakove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja "Andrija Štampar". U stazu su uključene i stube, njih 162 po kojima je utrka dobila ime.   
Staza će biti obilježena, a brojni volonteri usmjeravat će i bodriti natjecatelje od starta do cilja.  

Natjecatelji su podijeljeni u četiri kategorije: MEF Woman, MEF Man, ABSOLUTE Woman, ABSOLUTE Man. Za sudjelovanje nema kotizacije, a prijaviti se može na web stranici Stotinka.hr., te na dan utrke do 11,30. Za sve natjecatelje osigurana je majica s oznakama ovogodišnje utrke, te okrijepa, a one najbolje očekuju medalje i poklon paketi. 

Tijekom i nakon utrke održavat će se brojne edukacije o zdravlju, prvoj pomoći i preventivno mjerenje tlaka i šećera, te ultrazvučni pregled štitnjače.  Svi zainteresirani građani pozvani su na sudjelovanje u ovom dijelu programa.

Ovogodišnja utrka održava se u sklopu akcije “HUMANO SRCE MEDICINSKOG FAKULTETA - ZAJEDNO U OBNOVI ZA STRADALOG U POTRESU” koju organizira Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i koja se provodi od 21. ožujka do 18. lipnja 2022.Tijekom i nakon utrke prikupljati će se novčana sredstva za pomoć obitelji zaposlenoj na našem Fakultetu čija je kuća teško stradala u potresu u Čučerju. Financijska sredstva u okviru humanitarne akcije, prikupljat će se na računu otvorenom za humanitarnu akciju uplatom na IBAN: HR7123400091511173106 i na licu mjesta.