Obavijesti

Promo sadržaj

25. Špancirfest – čak 500 programa kojima nećete moći odoljeti

25. Špancirfest – čak 500 programa kojima nećete moći odoljeti
14

Varaždinska povijesna jezgra postaje velika pozornica na otvorenom

Kraj ljeta svake godine mnoštvo posjetitelja već tradicionalno provodi na najvećem, najpopularnijem i najraznovrsnijem uličnom festivalu u Hrvatskoj - Špancirfestu. Jubilarno izdanje održat će se od 18. do 27. kolovoza u  Varaždinu. Sve će ulice i trgovi postati velika pozornica na otvorenom, gdje caruju Heroji ulica, izlagači, umjetnici i ostali kreativci, a mali šetači dobivaju i svoje razigrane zone gdje će uživati u svijetu mašte. Osim glazbenih koncerata, Festival posebno obogaćuju performeri i ulični zabavljači, ostavljajući svoj umjetnički otisak gotovo na svakom dijelu povijesne jezgre. Glazbeni program se održava po cijelome gradu, a gastro zone su raskošnije nego ikad. Dođite i vi i budite dio naše prekrasne festivalske priče.

KONCERTI KOJIMA SE SVI VESELE, ŽELE IĆI I NAĆI SE U ŠPANCIR PRIČI

Na glavnoj PAN pozornici Stari grad nastupa 12 sjajnih grupa, a svi koncerti su besplatni. Festival otvara TBF, glavna zvijezda ove je godine Franz Ferdinand, a njihova je predgrupa sjajni bend Joker Out. Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Bras Experience, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika sigurno će svojim izvedbama dodatno začiniti već uzavrelu, sjajnu atmosferu.  

VILA BEDEKOVIĆ  - GLAZBA & PREDSTAVE S POGLEDOM

Pozornica Vile Bedeković powered by Kaufland još je jedno od mjesta sa sjajnim programom. Perpetuum Jazzile ponovno će oduševiti publiku svojim vokalnim vještinama, baš kao i grupa Cambi. Kerekesh teatar dovodi 6 odličnih predstava, a šećer na kraju donose najmlađi - učenici glazbene škole iz Varaždina izvest će Nothing Else Matters – potpori poznatih skladbi Metallice, Guns'n'Rosesa i mnogih drugih. Programi u ovoj zoni se naplaćuju, a karte se mogu nabaviti na www.eventim.hr

RASKOŠNO GASTRO CARSTVO ZA PRAVE GURMANE

Mirisi i okusi specijaliteta iz svih dijelova svijeta sigurno će oduševiti sve ljubitelje dobre hrane. Špancir burger festival priprema više od 20 vrsta različitih burgera, mesnih i bezmesnih, a kod Staroga grada čak su dvije gastro oaze: Vinski grad s više od 500 vrsta vina i sjajnom Vindijinom paletom sireva, a u Carlsberg Food & Party zoni možete po prvi put probati Chufte, bowlove s dodirom Azije, domaće specijalitete i poslušati nekoliko sjajnih zvijezda 90'ih, kao i odličan reggae bend One Dread. Na Franjevačkom trgu očekuju vas prefine Ferdinand knedle, a preostalu gastro ponudu ćete vidjeti, a vjerujemo i probati, kod naših dragih izlagača, u šetnji ulicama i trgovima.

DJEČJA MAŠTA MOŽE SVAŠTA

Dragi mali šetači već znaju da za njih poseban program pripremaju u Vindilandu, stiže i veliki lunapark s novim atrakcijama, Park kreative priprema sjajnu zabavu i više od 150 programa, a LOOP Glazbena klinika očekuje male i velike goste na glazbenim radionicama.

14
| Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

MLADI KREATIVCI ČINE OVAJ SVIJET LJEPŠIM, A ŠPANCIRFEST UZBUDLJIVIM MJESTOM

Mlade umjetnike i dizajnere možete podržati u Kreativnici, a štulaše i ostale performere, koji su duša ovoga festivala, pozdravite na ulicama i trgovima.

Spremni za španciranje?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.