Obavijesti

Promo sadržaj

4 savjeta da vaš vanjski namještaj odlično izgleda

4 savjeta da vaš vanjski namještaj odlično izgleda

Stolice za terasu vaš su idealan namještaj tijekom cijelog ljeta, ali želite biti sigurni da ćete ih moći koristiti godinama?

Budući da je sav namještaj koji držite na otvorenom izložen svim vremenskim (ne)prilikama, pripremili smo vam četiri jednostavna savjeta kako ga održavati da uvijek odlično izgleda.

1.Redovita njega

Stolice za terasu mogu biti proizvedene od različitih materijala i prema tome ih treba održavati. Ako su od drveta ili ratana, tada ih prije sezone zaštitite odgovarajućim premazima od jake sunčeve svjetlosti, a ako su od metala, tada ih premažite sredstvom protiv hrđe, i pri tome uvijek slijedite upute proizvođača.

2. Kontinuirano održavanje

Vjerojatno nitko nije pretjerani ljubitelj čišćenja, ali ako svaki dan redovito čistite svoje stolice za terasu, tada će vam i duže trajati, a istovremeno ćete izbjeći nakupljanje velikih količina prljavštine. Redovito održavanje je vrlo jednostavno: u toplu vodu stavite malo tekućeg deterdženta (za suđe) i prebrišite ih, a nakon toga sve prebrišite krpom namočenom u čistu vodu. Ovako će vam uvijek biti čiste i uredne.

3. Jastuci i ostale tkanine

Rijetko tko koristi stolice za terasu bez jastuka, tako da i njima morate posvetiti određenu pažnju. Ako vam se zaprljaju, pokušajte to odmah očistiti dok se ne skori, a ako ih ne planirate kada je sunce najjače tijekom dana, sklonite ih u hlad ili unesti unutra u cilju zaštite materijala i očuvanja boja.

4. Zaštita tijekom hladnog doba godine

Ako držite svoje stolice za terasu vani cijele godine, tada ih obavezno prekrijte zaštitnim prekrivačima kako ne bi bile izložene nepovoljnim vremenskim prilikama. U slučaju da imate raspoloživog prostora, unesite ih u zatvoreni prostor jer će to sigurno pomoći da sačuvaju kvalitetu i originalan izgled. Kada su u pitanju jastuci i ostali tekstili, njih obavezno unesite unutra jer im vlaga i hladnoća mogu naštetiti. Ako imate mogućnost,

držite u vrećama koje se mogu vakumirati jer ćete ih tako maksimalno zaštititi i moći u njima uživati i sljedećeg ljeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume