Obavijesti

Promo sadržaj

5 grešaka koje radite kod novogodišnjih odluka

5 grešaka koje radite kod novogodišnjih odluka
2

Nova godina, nove odluke, novi život, nova stranica, nova osoba… Dolaskom nove godine svi pokušavamo biti bolja osoba od one koja smo bili do tada

Pokušavamo se inspirirati i ne ponavljati pogreške, krenuti boljim smjerom, postići više. I onda se sve to negdje izgubi do kraja siječnja.

Svi to radimo, neki uspješnije, neki manje. Međutim, svi smo svjesni kako se novogodišnje odluke ne ispunjavaju same od sebe. Novogodišnja odluka da se više ne donose novogodišnje odluke također nije rješenje.

Pa gdje onda zapinje?

Ponavljamo pogreške. Iz nove godine u novu godinu, uvijek iste pogreške radimo koje nas koče kako bismo bili ona osoba koja želimo biti. Zato smo vam popisali najčešće pogreške kako biste ih s lakoćom zaobišli i konačno ispunili svoje novogodišnje odluke.

1. Kažnjavate se

Umjesto da se poželimo raditi na boljoj prehrani, najčešće si zabranjujemo određene namirnice. Tako se često čuje kako si je netko zabranio jesti čokoladu, kolače ili nešto drugo. 

Sjećate se kako je izgledalo kad ste bili djeca i kad su vam nešto branili? Htjeli ste to još više. I sada je vrlo slično. Međutim, ako se fokusirate na ono što smijete, a ne ono što ne smijete, lakše ćete uspjeti. 

2. Predugački popis odluka 

Previše toga na popisu vas već čini umornima, a niste niti započeli. Tako je to s popisima, osim onih kad se pakiramo jer negdje putujemo. 

Poznajete se sad već dovoljno dugo da znate kako funkcionirate. Odaberite jednu odluku i nje se držite. Raščlanite je na nekoliko manjih koraka i sigurno ćete je uspjeti zadržati do kraja godine. Uostalom, tijelu je potrebno dva mjeseca da stekne naviku određene radnje. Sve što morate napraviti jest izdržati dva mjeseca.

3. Komplicirate

Ne mogu početi trčati jer nemam tenisice, tajice, sportski grudnjak, jaknu, povez za kosu, dobre slušalice na mobitelu, nemam niti playlistu… I tako to krene u nedogled. 

Želite početi trčati? Krenite! I to je to. Želite smršaviti? Raspišite tu želju na niz manjih koje će vam pomoći i jednostavno krenite s tim. Ako ćete čekati bolji trenutak, nećete nikad početi jer bolji trenutak od upravo sada neće doći.

4. Preambiciozne odluke

Želim bolji posao, želim biti sretan, želim skupi auto… Sve su to legitimne novogodišnje odluke, ali u ovakvom obliku nikada neće biti izvedive. Krenite redom. Odgovorite na par pitanja i napravite popis potrebnih koraka uz koje ćete doći do cilja. Raščlanite li veliki korak na manje, bit će vam lakše.

Želite bolji posao? Super. Čime niste zadovoljni na mjestu gdje ste sada? Koje su vam prednosti u niši kojom se bavite? Koji vam je poslodavac zanimljiv? Možete li još raditi na sebi kako biste dosegli određenu razinu profesionalnosti? Imate li dobro oblikovan životopis? 

5. Ne morate sve sami

I ne morate sve sami. Da, želja je vaša, ali u tome vam mogu pomoći i drugi ljudi. Ako ništa, svima nam je potrebna podrška i pomoć.

Postoji niz mogućnosti koje vam mogu pomoći da dođete do cilja. Nedostaje vam novaca za određeni korak? Nema problema, tu je Ferratum bank uz koji možete dobiti pozajmicu kad god vam je potrebno. Ako uzmete Mikrokredit, dobit ćete i 30% popusta na bankovnu naknadu. 

Prijava za kredit traje svega nekoliko minuta. Potrebno je ispuniti jednostavan online obrazac na linku Ferratumbank.hr, točnije:

  • odabrati iznos kredita i rok otplate
  • unijeti osnovne osobne podatke (ime, prezime, adresa, kontakt podaci, broj računa za isplatu)
  • dostaviti fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa ili odabrati postupak osobne identifikacije i procjene kreditne sposobnosti putem automatiziranih sustava Jumio i Instantor, što može višestruko ubrzati postupak odobrenja i isplate kredita 

Provjerite i krenite u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.