Obavijesti

Promo sadržaj

5 komada sportske opreme bez kojih ne smijete ići na more!

5 komada sportske opreme bez kojih ne smijete ići na more!
3

Želite li ovog ljeta provesti aktivan odmor? Onda nikako ne smijete otići od kuće, a da u prtljažniku auta ne ponesete opremu za ove popularne vodene sportove!

VIDEO

Stiže ljeto, a s njim i potraga za idealnim ljetovalištem u kojem ćete napokon prodisati punim plućima i zaboraviti na dosadne uredske dane. Sigurni smo da na ljetovanju želite imati dobar smještaj, divnu plažu i prekrasnu okolicu koju ćete s guštom istraživati. No, zašto ove godine ne biste iskoristili odmor za uživanje u nekom od vodenih sportova? Donosimo vam popis adrenalinskih aktivnosti koje će oduševiti i djecu i odrasle!

1. SUP

Supanje je relativno nov vodeni sport koji svakog ljeta okuplja sve više poklonika jer jako zabavan, lako se nauči i odlična je tjelovježba. Baš kao što se može zaključiti iz prijevoda, SUP (skraćeno od engl. Stand Up Paddling) je uspravno veslanje na surferskoj dasci koje zapravo pokreće doslovno sve vrste mišića, a da to ni ne osjetite. Također poboljšava ravnotežu, kondiciju i kardiovaskularno zdravlje, a budući da se provodi na svježem zraku i u prirodi ima smirujući učinak na psihičko stanje te smanjuje stres.

SUP je odlična zabava za cijelu obitelj – s njim se možete uputiti do obližnjeg otočića ili skrivene plaže, istražiti podmorje uz obalu, pa čak i vježbati jogu ili otići na piknik na pučini. Sve što vam treba su SUP daska, veslo, dobra volja, krema za sunčanje i kapa za glavu.

2. Kajak

Vožnja kajakom može biti solo ili grupna aktivnost. Sami odlučite želite li istražiti okolicu u potrazi za skrivenim uvalama i spiljama sami ili u društvu prijatelja i obitelji. Baš kao i kod SUP-a, kajaku je potrebno veslanje da bi se kretao po površini vode. Nekada je veslač trebao biti u dobroj kondiciji da bi mogao veslati kajakom na duge staze, međutim sve su promijenili modeli na napuhavanje koji su brži, ekonomičniji i lakše se prenose.

3. Maska za ronjenje i peraje

Ronjenje nikada nije prestalo biti primamljivo jer se pod morem nalazi cijeli jedan svijet na koji često zaboravimo. Zavirite u jadransko podmorje, svjedočite nesvakidašnjem životu i izronite školjke i neobične kamenčiće koji će postati vaša najdraža uspomena s ljetovanja – sve zahvaljujući kvalitetnim maskama za ronjenje sa i bez disalica i perajama.

4. Čamac za napuhavanje

Postanite morski vuk na jedan dan i povezite se u čamcu na napuhavanje. Veslanjem dođite na obližnji otočić, istražite grebene i manje posjećene uvale ili jednostavno uživajte na pučini. Ovakvi čamci naročito su popularni kod obitelji s djecom kojoj izležavanje na plaži brzo dosadi. Stabilni su, prostrani i spremni su za upotrebu u svega par minuta uz pomoć pumpe.

5. Madrac za napuhavanje

Izležavanje na madracu na napuhavanje možda i ne spada u vodeni sport, ali tko se sprema na plažu, nije spreman ako ne ponese svoj luftić! I ove će godine plaže biti modna pista za divovske šarene napuhance. Jednorozi, labudi i plamenci bili su senzacija prošlih sezona, dok će ovog ljeta najpopularniji biti oni madraci na napuhavanje za više ljudi. Pažnju će privlačiti i madraci u obliku omiljene hrane poput pizze ili tropskog i egzotičnog voća, te u obliku koktela, sirenina repa ili lica preslatkog psa. Što god mislili, luftići su neizostavni rekvizit na plaži! Nema ništa bolje nego plutati, upijajući zrake sunca i jednostavno uživajući.

Za razliku od drugih sportskih aktivnosti, vodeni sportovi podrazumijevaju i nabavu određene, adekvatne opreme, bez obzira na to planiramo li boraviti u vodi ili na vodi. Sve za ovih pet predloženih aktivnosti možete pronaći u Hervisu, vodećoj trgovini sportske opreme u Europi!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.