Obavijesti

Promo sadržaj

5 razloga zašto posjetiti Park prirode Papuk

5 razloga zašto posjetiti Park prirode Papuk
11

Za sve koji žele pronaći idealno mjesto za odmor i rekreaciju, predstavljamo najpopularniju slavonsku destinaciju - Park prirode Papuk.

Aktivni odmor u kojem uživaš i dušom i tijelom u kombinaciji s predivnom i jedinstvenom prirodom razlog je zbog kojeg će mnogi posjetiti najdražu kontinentalnu destinaciju. Zelenilo, svježina potoka i riječica, staze za šetanje, planinarenje i vožnju biciklom, a uz to i kulturno bogatstvo kraj kojeg vrijedi stati i odmoriti, potvrda je Papuka kao pravog eko-pustolovnog raja, punog geoloških i bioloških čuda. Donosimo 5 razloga zbog kojih podsjećamo da u veliku avanturu upoznavanja brojnih jedinstvenih i očaravajućih lokacija omiljene slavonske planine možete krenuti već danas.  

Park šuma Jankovac 

Istinska oaza zelenila i inspiracije očarava izletnike i posjetitelje željne aktivnog odmora nudeći obilje atraktivnih sadržaja. Istražite Jankovac kroz brojne poučne i edukativne staze, odvažite se na vožnju kanuom, upustite u avanturu na dva kotača te unajmite brdske odnosno električne bicikle. Ili jednostavno pronađite omiljen selfie spot i provjerite zašto je Jankovac neiscrpno fotogeničan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

GEO info centar 

Novootvoreni posjetiteljski centar već u prvih šest mjeseci rada predstavlja jednu od najposjećenijih lokacija kontinentalne Hrvatske. Čak 12.000 posjetitelja imalo je priliku otputovati 23 milijuna godina u prošlost naše najpoznatije planine kako bi pomoću multimedijalnog, edukativnog i interaktivnog postava susreli nosoroge, sabljaste mačke i miocenske morske pse koji su živjeli u nekadašnjem Panonskom moru. Kroz razne tematske cjeline koje pokrivaju područja geologije, biologije i arheologije, saznajte brojne zanimljivosti iz povijesti i sadašnjosti Papuka. Ovdje ćete imati priliku uživati u kinu sa 6D efektima, a na kraju postava je i kafić s pogledom na voćinski stari grad. Ne propustite ostati nadahnuti prilikom obilaska postava koji na najbolji mogući način prezentiraju najpoznatiju slavonsku destinaciju.

3
| Foto: Matija Turkalj

Kuća Panonskog mora 

Park prirode Papuk jedan je od najljepših i najslikovitijih parkova prirode u Hrvatskoj, a u isto vrijeme jedan od rijetkih u ovom dijelu Europe kojeg je UNESCO svrstao na listu svjetskih geoparkova, a vjerovali ili ne – njegovi vrhovi dosežu gotovo tisuću metara nadmorske visine. Nekoć su oni bili samo otoci u Panonskom moru, a dokaze za to istraživači pronalaze u stijenama koje su formirane tijekom 350 milijuna godina. Priču o životu u miocenu i Panonskom moru, geološkom bogatstvu te brojnim fosilima pronađenim na Papuku saznajte prilikom posjete Kući Panonskog mora u Velikoj.  

Adrenalinski park Duboka 

Prava outdoor avantura čeka u Adrenalinskom parku Duboka koji se prostire na čak 4 000 metara kvadratnih. Elementi dvaju poligona prilagođeni su različitim uzrastima na kojima odrasli mogu pronaći poligon s 12 elemenata, dok se na dječjem poligonu nalazi devet elemenata. Uz pratnju iskusnih instruktora, testirajte snalažljivost i snagu prelazeći zip line, leteći skateboard, visinske poligone među stablima, drvene gljive, umjetne stijene za penjanje i ostale poligone koji će, nesumnjivo, priuštiti dobru zabavu. Pridružite se tisućama oduševljenih entuzijasta i pamtite Papuk po nezaboravnim trenutcima. 

Kamp odmorište Duboka  

Predstavljamo idelno mjesto za odmor, kampiranje pod zvjezdanim nebom ili noćenje u kamp vozilima. Smješten na južnim obroncima Papuka, u idili zelene šume i dolini potoka Dubočanka krije se kamp odmorište Duboka, prvi suvremeni kamp u istočnom dijelu Hrvatske. Smješten na ukupno 8 tisuća kvadratnih metara, kamp nudi 32 smještajne jedinice, od čega njih 11 potpuno opremljenih električnim i vodovodnim priključcima za kamper vozila. Kamp je jedinstven i po činjenici što se prilikom njegove izgradnje posebna briga vodila o najvišim mogućim ekološkim standardima. Okruženje nudi bezbroj mogućnosti za nezaboravan vikend, pa predlažemo da svakako iskoristite priliku i istražite brojne planinarske staze ili iznajmite brdski, odnosno električni bicikli te upoznate Papuk i sva njegova naličja.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj