Obavijesti

Promo sadržaj

5 smjernica kako naučiti jezik i pri tome se zabavljati

5 smjernica kako naučiti jezik i pri tome se zabavljati
10

Poznavanje stranih jezika u današnje vrijeme je nešto neophodno. Stalno nastaju novi načini za učenje.

Trošimo novac na priručnike i skupe tečajeve jezika, a željeni rezultati izostaju. Kako u tom slučaju učiniti da učenje bude, ne samo učinkovito, nego i ugodno? Niže možete naći nekoliko načina zahvaljujući kojima ćete naučiti jezik, a pritom se možete sjajno zabavljati!

1. Čitajte, čitajte i još jednom čitajte

Naravno, na tom jeziku koji učite. Izaberite one knjige i tiskovine koje se bave Vama interesantnim temama. Dovoljno je otići na bilo koji kiosk ili u bilo koju knjižaru i izabrati nešto od dostupnog materijala. U pomoć dolazi također i internet. Pregledavajte stranice na stranom jeziku te posjećujte strane portale. Zahvaljujući tome ćete biti ne samo ukorak s aktualnim događanjima i novostima, nego ćete također istrenirati i jezik. Neke jezične platforme sadrže specijalno odabrane tekstove, prilagođene Vašoj razini. Dakle, ako ne znate što čitati kako biste postigli najbolje rezultate, iskoristite neke od njih.

2. Upoznajte jezik slušanjem

Gledajte informativni program, filmove pa čak i reklame na stranom jeziku. Slušajte podcastove, treninge, sve što Vas interesira. Zahvaljujući tome naučit ćete također naglasak, melodiju jezika i upijat ćete ga skoro automatski. Koristite online platformu koja sadrži snimke na stranom jeziku i slušajte ih na putu do škole, posla ili tijekom pospremanja. Nakon određenog vremena primijetit ćete da razumijete sve više od toga što slušate. Uhvatit ćete riječi koje znate a značenje ostalih ćete shvatiti iz konteksta.

3. Pjevajte i slušajte glazbu

Ne izlazi Vam iz glave pjesma na stranom jeziku od koje znate samo dvije riječi? To je sjajno! Pronađite tekst te pjesme na internetu, pročitajte ga i pjevajte. Učenje riječi pjesama će Vam omogućiti da na lagan način naučite nove riječi i gotove fraze. Trajno ćete ih zapamtiti jer Vam zahvaljujući melodiji neće izaći iz glave, kao što se može dogoditi kada učite nešto napamet. Osim toga, napokon ćete znati o čemu pjevaju Vaši omiljeni izvođači.

4. Razgovarajte

Ako nemate mogućnost otputovati preko granice i potvrditi se u prirodnom okruženju, nemojte se bojati – ništa nije izgubljeno. Ako živite u velikom gradu praktički na svakom mjestu, u baru, u parku ili na koncertu, možete sresti strance. Nemojte se bojati uspostaviti kontakt. Zahvaljujući tome ćete ne samo provjeriti svoje jezične sposobnosti razgovarajući sa strancem, nego također steći zanimljiva poznanstva s ljudima iz cijelog svijeta! Za taj cilj također možete koristiti internet i upoznati partnere za razgovor na Skype-u ili Facebook-u. Postoji puno mogućnosti.

5. Najvažnije – učite se tako kako želite

Najvažnija stvar kod učinkovitog učenja jezika je da Vam ono daje ugodu. Učite tako kako želite i gdje želite. Pronađite način koji Vas neće ograničavati. Učite sami, koristeći platforme za učenje jezika. One su se u zadnje vrijeme pokazale sve popularnijima jer omogućavaju prilagodbu učenja individualnim potrebama.

Učenje jezika na online platformi bit će jednostavnije i postat će nešto ugodno. Pjevajte, čitajte, razgovarajte, crpite iz toga radost. Izaberite za sebe najbolji način i iznenadit ćete se koliko brzo ćete vidjeti rezultate.

Provjerite kako naučiti jezik na ugodan i učinkovit način>>

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin