Obavijesti

Promo sadržaj

„7. Dani salaša Tena“ oduševili najomiljenijom vinkovačkok manifestacijom - Pekmezijadom

„7. Dani salaša Tena“ oduševili najomiljenijom vinkovačkok manifestacijom - Pekmezijadom
7

U nedjelju, 29. kolovoza, je u nezamjenjivom ambijentu salaša Tena održano sedmo izdanje jedinstvene tradicijske manifestacije „Dani salaša Tena“. Manifestaciju je po običaju organiziralo društvo Boso pa su gosti tako dočekani uz tradicionalno bogatu gastronomsku ponudu i zabavan program. Glavna atrakcija ovogodišnjeg izdanja nedvojbeno je bila Pekmezijada, kao jedna od najomiljenijih manifestacija vinkovačkog kraja. U najslađem natjecanju Slavonije, umijeće kuhanja pekmeza je odmjerilo 25 ekipa, a titulu najukusnijeg pekmeza i ove je godine ponijela ekipa Udruga ”Hrvatska žena” Vođinci. Drugo mjesto pripalo je ekipi Profi tim iz Vinkovaca dok su treće mjesto odnijeli Fontana Nuštar.

Budući da je njegovanje tradicije i običaja glavna okosnica ove kulturno-gastronomske manifestacije, tako i popularna Pekmezijada počiva upravo na tradicionalnom načinu kuhanja pekmeza u kotlovima. Pritom kriteriji za odabir onog najboljeg podrazumijevaju okus, boju i gustoću. Žiri je bio sastavljen od šest članova, a osim pobjedničke ekipe Udruga ”Hrvatska žena” Vođinci  kojoj je pripala nagrada u iznosu od 2500 kuna, drugo mjesto pripalo je ekipi Profi tim s pripadajućom nagradom od 1500 kuna, dok su se na trećem mjestu Fontana Nuštar  s nagradom od 1000 kuna.

U duhu slavonske baštine, sudionici Pekmezijade su bogato uredili svoje stolove i na bajkovit način prikazali prave bisere slavonskog kraja, počevši od raznih tradicionalnih rukotvorina pa sve do proizvoda iz domaćeg uzgoja i plodne slavonske zemlje. Pritom je i službeno najatraktivniji stol ukrasila ekipa Snaše Frčkulje iz Komletinaca, a potom slijede stolovi ekipa Udruga Tkanica iz Gradišta i Pekmezexprezz iz Vinkovaca.

7
| Foto: Privatni album/Zeljko Hladika/PIXSELL

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom organizacije ovog, nama posebno dragog događanja, ove smo godine uspjeli postići izvrstan spoj zajedništva i sigurnosti. Iznimno nas veseli što smo ove godine ponovno zajedno uživali i slavili našu predivnu baštinu, a sve uz maksimalnu brigu o zdravlju svih naših dragih gostiju. Također nas veseli i sjajna Pekmezijada koja je i ove godine oduševila, kako rapsodijom okusa u režiji lokalnih velemajstora, tako i prekrasnom natjecateljskom atmosferom uz pjesmu i smijeh. Od srca čestitamo pobjednicima, ali i ostalim sudionicima jer su ponovno razveselili mnoga srca vinkovačkog kraja“, rekao je Bosiljko Stanić, vlasnik trgovačkog lanca Boso.

Najmlađi posjetitelji uživali su u 6. Dječjem turniru u malom nogometu. Pobjednička ekipa malonogometnog turnira bila je ekipa Cibalia 1-Vinkovci, drugo mjesto pripalo je ekipi NK Posavina-Kopanica, a treće ekipi Cibalia 2-Vinkovci.

Posjetitelji jedinstvene manifestacije „7. Dani salaša Tena“ imali su priliku uživati i u Sajmu autohtonih slavonskih proizvoda. Mjesto je to na kojem iz godine u godinu brojni domaći izlagači dostojno predstavljaju ono najbolje iz Slavonije, izlaganjem bogate ponude proizvode i rukotvorine iz lokalnih kućanstava i gospodarstava. Naravno, atmosferu je zvucima tamburice obogatio sastav Ringišpil, a gosti su osim u pjesmi mogli uživati i u restoranu, gdje su za goste bile pripremljene najbolje slavonske delicije – čobanac, šaran na rašljama, janjetina i teletina ispod peke, pita ispod sača, jela s roštilja te neizostavne domaće lepinje.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.