Obavijesti

Promo sadržaj

71. Boris Hanžeković memorijal - Miting na kojem će se napadati svjetski rekordi

71. Boris Hanžeković memorijal - Miting na kojem će se napadati  svjetski rekordi
5

Memorijal Borisa Hanžekovića najstarija je sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od najboljih atletskih mitinga na svijetu. Ne postoji sportsko natjecanje u Hrvatskoj i bližoj okolici na kojem na jednom mjestu možete vidjeti toliko olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka kao na zagrebačkom mitingu. Tako će biti i na 71. Boris Hanžeković memorijalu, 13. i 14. rujna

Na natjecanju  u bacanju kugle, koje se u ponedjeljak 13. rujna odražava pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice, vidjet ćemo svu trojicu osvajača medalja s Olimpijskih igara u Tokiju – Ryana Crousera, Joea Kovacsa i Toma Walsha. Crouser je u najavi svojeg dolaska u Zagreb rekao da se nada pokraj fontana baciti svoj osobni rekord, što bi onda bio i novi svjetski rekord. Može li kugla na fontanama letjeti preko 23 metra? Naravno da može, i upravo to i očekujemo! 

Na kugli će nastupiti i naš rekorder Filip Mihaljević, trenutačno četvrti bacač kugle prema svjetskom renkingu.

Ove godine je na programu Memorijala Borisa Hanžekovića i jedna utrka u kojoj će se ciljano loviti svjetski rekord. Riječ je o utrci trkačica na 2000 metara, u kojoj će u utorak 14.rujna  svjetski rekord na stadionu Mladosti napadati cijela plejada vrhunskih trkačica predvođenih ponajboljim Etiopljankama. Na zagrebačkom mitingu još nikada nismo vidjeli rušenje svjetskog rekorda. Može li 71. Boris Hanžeković memorijal to promijeniti? Može!

A rušenje rekorda možda bude i dvostruko! Za ljubitelje rekorda posebna će poslastica biti utrka na 100 metara, u kojoj će najbrži sprinter sezone Trayvon Bromell (9.77) napadati rekord mitinga koji sa 9.85 od 2011. drži najbrži čovjek u povijesti – Usain Bolt. Može li 14. rujna na Mladosti biti srušen i Boltov rekord? Odgovor je može! I možda će posjetitelji i i svjedočiti ovom sportskom spektaklu na Mladosti. 

Za kraj, već dugi niz godina najviše gledatelja na stadion Mladosti privlače naše najbolje atletičarke. Nekada je to bila Blanka Vlašić, a sada su to naše olimpijske pobjednice Sandra Perković i Sara Kolak. Sara Kolak će svoju pobjedu i rekord mitinga u bacanju koplja iz 2019. godine braniti protiv aktualne svjetske prvakinje Kelsey-Lee Barber i to je jedan od dvoboja koji će se pratiti s posebnom pozornošću. A što tek reći za dvoboj najboljih bacačica diska? Dvostruka olimpijska pobjednica i deveterostruka pobjednica Memorijala Borisa Hanžekovića Sandra Perković dočekuje na svojem terenu aktualnu olimpijsku pobjednicu Valarie Allman i nadamo se - uzvraća pobjednički hitac na domaćem terenu!

Jeste li već kupili ulaznice na za ovaj veliki sportski događaj?

Ulaznice za 71. Memorijal Borisa Hanžekovića prodaju se putem online platforme Entrio.

Osim na webu, ulaznice se mogu kupiti i na brojnim prodajnim mjestima Entria, uključujući i prodavaonice, Ghetaldusa, Dancing Beara, Aquariusa… Popis i lokacije svih prodajnih mjesta dostupni su na portalu www.entrio.hr.

Sukladno važećim epidemiološkim mjerama, za ulazak na stadion trebat će predočiti digitalnu COVID potvrdu o preboljenju bolesti COVID-19 ili cijepljenju ili, pak, važeću potvrdu o negativnom COVID testu. Na ulazu će biti omogućeno testiranje brzim antigenskim testovima po cijeni od 80 kn. COVID potvrdu ne moraju imati djeca do 12 godina ako su u pratnji roditelja ili skrbnika koji ima potvrdu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura