A1 Hrvatska svojim programom A1 Start otvara poslove budućnosti za mlade | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

A1 Hrvatska svojim programom A1 Start otvara poslove budućnosti za mlade

A1 Hrvatska svojim programom A1 Start otvara poslove budućnosti za mlade
2

A1 Hrvatska pokreće plaćeni pripravnički program pod nazivom „A1 Start“ kojem je cilj pružiti mladim osobama bogato radno iskustvo na izazovnim i zanimljivim projektima iz područja podatkovne znanosti i podatkovne analitike

Osam osoba s edukacijom iz STEM područja i pojedinih društvenih znanosti imat će priliku raditi na najnovijim tehnologijama, uz podršku mentora i brojne edukacije za usavršavanje. Riječ je o jednogodišnjem plaćenom programu s punim radnim vremenom, a prijaviti se mogu diplomanti, apsolventi i osobe s manje od godinu dana radnog iskustava.

Mladi koji će raditi na projektima iz područja podatkovne znanosti će tijekom prvih nekoliko mjeseci učiti o Big data-i, Pythonu za data science, strojnom učenju, naprednoj analizi podataka i obradi prirodnog jezika (NLP). Osim kroz formalne treninge, od početka će biti uključeni i u rad na konkretnim projektima uz podršku mentora. S prolaskom vremena i stjecanjem iskustva postat će punopravni članovi A1 agilnih timova koji rade na brojnim drugim projektima. Osim edukacija iz područja data sciencea, imat će priliku učiti i ostale vještine važne za uspjeh u poslovnom okruženju kao što su: storytelling, prezentacija, efikasna komunikacija, agilni način rada i slično.

Pripravnici u području podatkovne analitike također će od samog početka biti uključeni u stručne edukacije i praktični rad uz podršku mentora. U prvih par mjeseci bit će uključeni u treninge iz osnova Power BI-a, baza podataka, DWH sustava i SQL-a.

Ono što će biti zajedničko svim mladim profesionalcima koji će biti uključeni u ovaj program je pristup vrhunskim mentorima, najnovijim tehnologijama, edukacijama i brojnim drugim pogodnostima, kao i ostali A1 zaposlenici.

Osobe s prethodnim znanjem iz SQL-a i Pythona imat će mogućnost rada na tri konkretna projekta: IVR VOICE BOT, gdje će sudjelovati u razvoju virtualnog asistenta koji odgovara na korisničke upite putem telefonskog poziva, LOGISTIC VISUAL RECOGNITION, koji uključuje optimizaciju procesa od naručivanja do knjiženja opreme uz praćenje stanja skladišta u realnom vremenu te NPS, projektu posvećenom razumijevanju korisnika na temelju njihovih interakcija s A1. Oni vješti u prikupljanju, organiziranju i tumačenju statističkih podataka sudjelovat će na projektima koji se bave segmentacijom korisnika, analitikom korisničkog iskustva, analitikom korisničkih interakcija, razvojem prediktivnih modela i sustava, razvojem modela o iskustvu zaposlenika.

Današnje tržište rada dinamičnije je nego što je ikada bilo. Zbog neprestanog napretka tehnologije stalno se pojavljuju novi poslovi, za koje je potrebno stjecati veliku količinu specijaliziranih vještina i znanja. Upravo zbog toga smo pokrenuli projekt A1 Start, koji služi kao most između obrazovnog i realnog sektora, gdje mladi stječu iznimno važno iskustvo u poslovima koji će formirati tržišta budućnosti. S ovime se nastavlja niz aktivnosti koje je pokrenula A1 Hrvatska kako bi javnosti približila poslove budućnosti i vještine nužne za njihovo obavljanje“ – izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije.

Natječaj je otvoren do 5. rujna, do kada svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo. Nakon toga će sve prijave biti pregledane i najbolje će ući u uži izbor. Kako bi se utvrdilo koji kandidati i koji projekti će činiti najbolji „match“ provest će se testiranje stručnih znanja koja su relevantna za uspjeh, kao i psihološko testiranje. Slijede intervjui tijekom kojih će kandidati dobiti dodatne informacije o programu i projektima, a ujedno će biti prilika da A1 bolje upozna kandidate, njihovo obrazovanje i područja interesa. Prijave se odvijaju putem ovog linka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uradi sam: viseće košare s pelargonijama
PROMO

Uradi sam: viseće košare s pelargonijama

Cvjetna rapsodija u visini očiju

Ana Radišić: Svaki gost u podcastu je ostavio neki trag, posebno Robin Sharma
PROMO

Ana Radišić: Svaki gost u podcastu je ostavio neki trag, posebno Robin Sharma

Ana Radišić s prvim danom ljeta slavi četvrti rođendan svog podcasta, a za suradnike i prijatelje organizira veliku zabavu u zagrebačkoj Laubi.
Za vrijeme prve utakmice Vatrenih Hrvatima su najveći hit bili pizza, led i... zvučnici?
PROMO

Za vrijeme prve utakmice Vatrenih Hrvatima su najveći hit bili pizza, led i... zvučnici?

Među najprodavanijim artiklima na Wolt platformi našli su se i burgeri, palačinke, gazirani sokovi te bluetooth zvučnici i slušalice