Obavijesti

Promo sadržaj

Advent na Europskom trgu oživljava ona dobra, dobra, dobra stara vremena

Advent na Europskom trgu oživljava ona dobra, dobra, dobra stara vremena
10

Zvijezde u gastro programu, kumice s placa za tradicionalne okuse i mirise, spoj starog i novog kroz koncerte, kultne zagrebačke klubove i DJ-e, božićne predstave i radionice za djecu…

Omiljena polazišna točka za sve adventske aktivnosti, ove godine Zagrepčanima, njihovim gostima i turistima donosi pravo programsko osvježenje u retro stilu! 

Program Adventa na Europskom trgu podijeljen je u tri segmenta i odvijat će se tijekom svih pet tjedana trajanja, od 29. studenog do 7. siječnja: glazbeni, gastro te umjetnički program s fokusom na najmlađe. Kroz sva tri segmenta prisjetiti ćemo se bogate zagrebačke tradicije, hrane, običaja, doživljaja i provoda kakvi su nekad bili, a zadržati blagdansko raspoloženje i plesnu atmosferu na koju su građani na ovoj adventskoj lokaciji već navikli. 

Glazbeni program i kultni zagrebački klubovi 

Open-air partiji, live svirke, koncerti, plesnjaci, nezaobilazno vesel badnjak i novogodišnji doček samo su dio onoga što su nam pripremili urednici ovogodišnjeg glazbenog programa, legende zagrebačke klupske scene – Marijan Felver i Alen Smajić.  

Od utorka do četvrtka u samom srcu grada oživjet će simboli klupske glazbe i atmosfera kultnih zagrebačkih klubova Saloona, Gjure 2, Kulušića, GK Jabuke i Lapidarija.  

Glazbeni program službeno se otvara takeoverom Saloona, u subotu 2. 12. uz nastup miljenika jeans generacije, dua ''Neki to vole vruće'', kad se očekuje da će i posjetitelji izvesti van svoje najbolje odjevne jeans kombinacije. Božićno zajedništvo i druženje na emocionalnu razinu podignut će 23.12. Novi fosili i zaista nas odvesti u neka dobra, dobra, dobra stara vremena. Tijekom tjedna izmjenjivat će se suvremena i retro klupska glazba, koncerti i DJ nastupi, a Yammat će tradicionalno svoj radijski studio, urednike i DJ-e prebaciti u adventski studio na otvorenom i emitirati dio programa uživo s lokacije. 

Zvijezde kuhaju uz Marija Mandarića 

Gastro program obilježit će tradicionalna jela i jedno suvremeno ime, ono ovogodišnjeg gastro urednika i chefa svjetskog glasa Marija Mandarića. Kako je Mandarić humanitarac i jedan od pionira zero waste kuhinje u Hrvatskoj, tako će  gastro program na EU Adventu poseban naglasak dati održivoj pripremi hrane kroz humanitarni program i ''Zvijezde kuhaju'' kulinarske duele koji će se odvijati svakog četvrtka. Program će svojim sudjelovanjem podržati i drugi poznati chefovi poput Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića, Ivana Pažanina te  brojne osobe iz javnog i društvenog života koje će kuhati uz njih. Voditeljica i moderatorica ovog dijela programa bit će svestrana i omiljena Zagrepčanka Sanja Doležal.  

10
| Foto: Istraživačice dr. sc. Caroline Hornstein Tomić, Maja Kurilić i Dora Bagić

Sva sredstva od prodane hrane donirat će se UNUO, udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju, koja je bavi inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada, pogotovo u ugostiteljstvo. Subotama će gastro ''palicu'' na špici preuzimati zagrebačke kumice koje će posjetiteljima spravljati tradicionalne specijalitete poput bažulove juhe i purice s mlincima. 

Dječje predstave, radionice i umjetnički program 

Što se tiče najmlađih posjetitelja, njih svake druge nedjelje, očekuje prigodni program, predstave i radionice pod vodstvom lutkarske organizacije koju fakat trebamo - LOFT te suvremene interpretacije klasičnih božićnih priča kroz kratke lutkarske, pripovjedne i glumačke forme.  

Tako će dan nakon službenog otvorenja 03.12. u 12h u režiji Morane Dolenc biti predstavljena nova božićna lutkarsko-glumačka predstava "Orašar i Mišonja" u izvedbi glumica Lidije Kraljić i Katarine Arbanas.  

Uz zanimljivu gastro ponudu domaćih ugostitelja i prigodnu prodaju suvenira i poklona, ovogodišnje uređenje bit će kulisa za brojne razglednice i priče posjetitelja kako u digitalnom tako i u realnom vremenu i upravo najbolji poziv i uspomena na Advent.  
Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 12:00 - 23:00, subotom i nedjeljom od 10:00 - 00:00. Detaljan program i satnice bit će redovno tjedno objavljivane na FB i IG društvenim kanalima EU Adventa.  

Europski trg, bit će ovog Adventa srce grada Zagreba i njegovih građana. Pridružite nam se i uživajte u onim dobrim dobrim dobrim starima vremenima na jedinom trgu s 1000 srca.  
Sad, a kao nekad.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Lekcije hrvatskog jezika za Ukrajinske izbjeglice u organizaciji Favbet Fundationa
PROMO

Lekcije hrvatskog jezika za Ukrajinske izbjeglice u organizaciji Favbet Fundationa

Crvena Kalina, zajedno s Favbet Foundationom i uz podršku vlasnika Favbeta Andrii Matiukha, pokreće cjelodnevni tečaj hrvatskog jezika za Ukrajinske pridošlice

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća
PROMO

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima.
Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat
PROMO

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat

Odavno je poznato kako Samsung na Galaxy uređaje integrira jedne od najboljih sustava kamera, a odgovarajuća praksa nije zaobišla niti Galaxy A seriju.