Obavijesti

Promo sadržaj

Advent zagreb u 24 grada u Hrvatskoj i Europi!

Advent zagreb u 24 grada u Hrvatskoj i Europi!
5

Turistička zajednica grada Zagreba i hrvatska startup tvrtka Equinox Vision realizirali su interaktivni projekt Virtualni božićni prozori

Tako su se, s početkom Adventa, animirani prozori mogli pronaći na 20 lokacija u Zagrebu te u Osijeku, Puli, Rijeci i Splitu, a sada ih se može naći u još 12 hrvatskih gradova: Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krapini, Rovinju, Šibeniku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Vukovaru, Zadru. Za sve one koji zbog trenutne situacije nisu u mogućnosti putovati, Advent Zagreb prelazi i granice Hrvatske, donoseći barem djelić blagdanske atmosfere u Beograd, Ljubljanu, Maribor, Mostar, München, Novi Sad i Sarajevo.

Podsjećamo, riječ je o motivima zagrebačkih adventskih prozora koji su pretvoreni u interaktivne trodimenzionalne animacije. Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti adventske animirane prozore te  interaktivno sudjelovati – fotografirajući se i dijeleći sadržaj na društvenim mrežama. Potrebno je samo instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina i otići na neku od lokacija na koje su postavljeni, a karta svih lokacija je dostupna ovdje: https://bit.ly/lokacijeadventazagreb2020.

Zaštitni simbol svakog Božića su jaslice pa je, tako, TZGZ na internetskim stranicama Adventa Zagreb upriličila i online izložbu fotografija jaslica zagrebačkih crkava, nastalih u zadnjih 15-ak godina, kroz arhivu dr.sc. Tvrtka Beusa (hrvatski vjeroučitelj, pjesnik, prozaik, fotograf). Zagrebačke jaslice mogu se pogledati na: https://www.adventzagreb.hr/zagrebacke-jaslice od 17. prosinca.  

Uz navedeno, podsjećamo i na projekt Svjetlost Adventa gdje je TZGZ s  institucijama na Gornjem gradu inicirala ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu. Prigodno ukrašeni prozori prenose poruke optimizma, zajedništva, topline i pokazuju pravi duh blagdana. Pozivamo sve ljude dobre volje da postanu dio ove inicijative tijekom prosinca i da nam šalju fotografije svega onoga što za njih znače došašće i Božić - ukrase, drvca, atmosferu, predmete, uspomene, lampice, trpeze.... Kampanja je krenula 5. prosinca i traje mjesec dana, do 6. Siječnja 2021. Fotografije se šalju isključivo uz korištenje hashtagova #SvjetlostAdventa, eng. #AdventLights na Facebook stranici: https://www.facebook.com/visitzagreb .

Molimo sve da ove godine odgovorno uživaju u Adventu, a novosti, servisne informacije, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.