Obavijesti

Promo sadržaj

Advent u Karlovcu: Uz Vesnu Pisarović večeras započinju Blagdani na promenadi

Advent u Karlovcu: Uz Vesnu Pisarović večeras započinju Blagdani na promenadi
4

Ovog petka u Karlovcu započinje manifestacija Blagdani na promenadi u sklopu koje će se do kraja godine održati mnoštvo glazbenih i scenskih nastupa kao i brojne radionice za najmlađe u bajkovito uređenoj kupoli. Advent u Karlovcu donosi i raznovrsne kulturne programe koje organiziraju gradske ustanove i udruge, a bit će i sportskih aktivnosti

Blagdani na promenadi započinju 15.12. na Glazbenom paviljonu, besplatnim koncertom jedne od omiljenih hrvatskih pjevačica, Vesne Pisarović. Ovdje će do kraja prosinca publiku zabavljati i Ivana Kindl, Ivana Kovač, Soulfingersi i brojni drugi izvođači, a točan raspored provjerite na službenoj stranici adventukarlovcu.hr. Ako još uvijek niste sigurni kamo za doček Nove godine, Karlovac obećava nezaboravan provod. Staru godinu pjesmom će ispratit Begini, dok će okupljene u 2024. uvesti popularne Učiteljice uz mnogobrojne obrade omiljenih skladbi zabavne glazbe kao i vlastite glazbene brojeve.

Karlovac je do kraja prosinca doista grad kvalitetnih kulturnih, zabavnih i sportskih susreta s više od 80 programa besplatnih za posjetitelje pa ne propustite priliku da dobro provedete vrijeme, zabavite se i nešto novo naučite.

Evo što sve posjetiti. 

Promenada i bajkovita kupola s radionicama za najmlađe

Blagdani na karlovačkoj promenadi obećavaju puno dobre hrane koja će grijati okupljene u večerima oko Glazbenog paviljona. Ovog vikenda tu će biti i Božićni obrtnički sajam gdje se mogu nabaviti originalni božićni pokloni za najmilije. Oni koji vole sportska događanja, sutra trebaju posjetiti 4. Adventsku utrku Karlovac, a od danas je besplatno i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma, gdje će svoje umijeće na ledu moći pokazati svi ljubitelji klizanja.

U grijanoj kupoli smješten je pravi mali raj za najmlađe - toplo mjesto okićeno najljepšim ukrasima koji razbuđuju dječju maštu i obećavaju najljepše obiteljske fotografije. Ovdje će gotovo svakoga dana biti zabavne radionice na kojima će mali sudionici imati priliku puno toga naučiti. Točan raspored i teme radionica doznajte na internet stranici adventukarlovcu.hr

Gradsko kazalište Zorin dom 

Gradsko kazalište donosi prigodni program uz mnoštvo koncerata i predstava, a posebno veseli matineja Orašar 30.12. kao i novogodišnji doček u podne 31.12. Ispred Zorin doma postavljen je prekrasan, veliki adventski vijenac, na kojem će se  svake subote do Božića paliti po jedna svijeća.

Kino Edison i Gradska knjižnica 

Obnovljeno Kino Edison mjesto je koje svatko treba posjetiti. U predivnoj zgradi romantičnog art deco stila iz 1920. godine, smjestilo se moderno kino s dvoranama koje nude najbolje iskustvo. Uz redovni program, Kino Edison u predblagdansko vrijeme organizira projekcije omiljenih božićnih filmova i zabavne radionice. Gradska knjižnica pripremila je radionice likovno – kreativnog karaktera te druženja uz tematsku poeziju. 

Stari grad Dubovac 

Jedna od najljepših hrvatskih fortifikacija iz 13. st. vrlo živo sudjeluje u životu Karlovčana pa tako ovog adventa u svom jedinstvenom ambijentu, organizira koncerte, likovne radionice, stručna vodstva „Putovima Frankopana“ i besplatan ulaz obiteljima s djecom svake adventske nedjelje. Odaberite nešto za sebe, a točan raspored doznajte na stranici visitkarlovac.hr.

Slatkovodni akvarij Aquatika 

Javna ustanova Aquatika vrijedan je dio karlovačke turističke ponude pa tako ovog prosinca organizira radionicu izrade eko ukrasa za bor, umatanja poklona, natjecanje u izradi božićnih kolača i pričaonicu za najmlađe. Posjetite neki od programa i istražite eko sustav karlovačkih rijeka.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a Manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.