Obavijesti

Promo sadržaj

Alcatel 1S hit je na hrvatskom tržištu - ostalima konkurira i cijenom ispod 1000 kn

Alcatel 1S hit je na hrvatskom tržištu - ostalima konkurira i cijenom ispod 1000 kn

Odličan pametni telefon izvrstan je dar za ove blagdane. Ima genijalnu kameru, koja u kombinaciji 13 + 2 + 5 megapiksela može raspoznati 22 različite scene i zatim ih automatski optimizirati tako da korisnik ne mora ništa poduzimati

Inteligentna trostruka stražnja kamera svoj posao jako dobro odrađuje, pokazao je test Alcatela 1S 2020. Kamera u kombinaciji 13 + 2 + 5 megapiksela može raspoznati 22 različite scene i zatim ih automatski optimizirati tako da korisnik ne mora ništa poduzimati. Podržano je i širokokutno snimanje, što će dobro doći prilikom snimki s male udaljenosti ili pak hvatanja šire scene.

I prednja kamera od 5 megapiksela radi dobre selfie snimke, a u uvjetima slabijeg osvjetljenja ekran će poslužiti kao svojevrsna bljeskalica i tako osvijetliti lice. Video filmovi snimaju se u fullHD rezoluciji, uz 30 sličica u sekundi, što isto radi i stražnja kamera.

Cijena za Alcatel 1S (2020) je 950 kuna (kolovoz 2020.), a za te novce dobit ćete i bateriju kapaciteta od 4000 mAh. Baterija će izdržati sigurnih dva dana prosječnog korištenja, pa i koji dan duže ako ste manje zahtjevni.
Jedan od razloga dužem trajanju baterije je i 6,22-inčni IPS ekran u HD+ rezoluciji 720 x 1520 piksela. Pokazao se sasvim dovoljnim što se tiče rezolucije, gledanje bilo kakvih sadržaja je ugodno i nema primjetne pikselizacije, a istovremeno se procesor i grafika ne opterećuju te tako niti troše struju.

Alcatel je u 4G model 1S 2020 ugradio 3 GB radne (RAM) memorije, interna od 32 GB proširiva je microSD karticama kapaciteta do 128 GB (FAT32), a operativni sustav je Android 10. Čipset MT6762D radi s ukupno osam procesorskih jezgri, pri čemu četiri A553 rade na 1,8 GHz dok preostale četiri A53 rade na taktu od 1,5 GHz.

U 1S 2020 ugrađen je 3,5 mm ulaz za slušalice, ima dvostruki mikrofon kako bi se poništavala pozadinska buka, a ugrađen je i FM radio prijamnik. Od naprednijih mogućnosti nudi Face Key otključavanje prednjom kamerom prepoznavanjem lica dok se na stražnjoj strani nalazi senzor otiska prsta.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura